Obavijesti

News

Komentari 2

Sin bombom raznio šaku, oca osudili na 2 godine uvjetno

Sin bombom raznio šaku, oca osudili na 2 godine uvjetno
1

Dječak (11) je u svibnju na tavanu kuće našao ručnu bombu i aktivirao ju. Izgubio je desnu šaku i imao je ozljede po cijelom tijelu. Otac se na sudu nije branio...

VIDEO

Sudac Županijskog suda u Osijeku u ponedjeljak je osudio policajca (47) iz okolice Osijeka, na dvije godine zatvora, uvjetno na pet godina. Također mora platiti sudske troškove u iznosu od 6420 kuna. Sudilo mu se za obiteljsku tragediju u kojoj je teško stradao njegov sin (11). U svibnju je, naime sin na tavanu kuće pronašao ručnu bombu i aktivirao ju. Od posljedica eksplozije dječak je izgubio desnu šaku i imao je ozljede po cijelom tijelu. Tužiteljstvo je smatralo da je otac kao policajac trebao biti svjestan razorne moći oružja te su ga optužili za teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti te za nedopušteno posjedovanje oružja. Na sudu se nije branio. U suzama je priznao grešku te rekao da od odgovornosti ne može pobjeći. 

- Nisam mislio da će se nešto strašno dogoditi. To je bilo lakomisleno. Ne može se tu izmišljati topla voda, ne mogu vam lagati. Zbog svega toga trpimo moje dijete i ja. On još ne može stati na noge, povlači se po bolnicama, operacijama, toplicama. Jako mi je žao - rekao je dječakov otac.

Sin ustrijelio majku

Međutim, tragedija iz svibnja nije jedina koja je pogodila njihovu obitelj. U siječnju 2002. godine njegov sin, koji je tada imao 3 i pol godine, u igri očevim pištoljem je ustrijelio vlastitu majku. Tada je dječak pronašao pištolj koji je otac, po dolasku kući s posla, ostavio napunjen u dnevnoj sobi i otišao u kupaonicu. Dječak je uzeo pištolj s metkom u cijevi, približio se majci i opalio hitac koji ju je pogodio ispod oka i na mjestu usmrtio. Policajcu su sudili i tada, ali se na njemu primijenio institut oslobađanja od kazne, jer je osobno bio pogođen tragedijom. 

- Ja sam samo mali obiteljski čovjek koji dovoljno ispašta zbog svojih propusta. Svojem djetetu jedini sam oslonac i molim vas da me ne prikazujete više kao nekog zločinca. Pustite me da dijete, koje boluje i od PTSP-a, podignem na noge - rekao je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...