News

Komentari 16

Sin zadarskog liječnika i njegov prijatelj osuđeni na zatvor zbog silovanja djevojke (24)

Sin zadarskog liječnika i njegov prijatelj osuđeni na zatvor zbog silovanja djevojke (24)

Sin liječnika osuđen je na jedinstvenu kaznu u trajanju tri godine i šest mjeseci, dok je drugooptuženi dobio jedinstvenu kaznu u trajanju od tri godine i mjesec dana zatvora

Županijski sud u Zadru osudio je u utorak dvojicu mladih Zadrana, M.K. (24) i M.K. (25), za silovanje djevojke (24) iz Zadra koje se dogodilo u srpnju 2018. godine u Kapetanskom parku na Citadeli te u automobilu u Arbanasima.   

Sutkinja Iva Lovrin prvooptuženog M.K (25), sina poznatog zadarskog liječnika, osudila je na jedinstvenu kaznu u trajanju tri godine i šest mjeseci, dok je drugooptuženi dobio jedinstvenu kaznu u trajanju od tri godine i mjesec dana zatvora. Ujedno optuženi dvojac treba platiti sve sudske troškove. Na izricanju presude pojavili su se samo odvjetnici optuženih, javlja Slobodna Dalmacija.

Na ovu presudu mogu se žaliti.

Podsjetimo, mučna priča dogodila se u nedjelju 29. srpnja. Djevojka, tada 21-godišnjakinja, te je večeri nakon posla otišla na piće. Popila je dva pića pa se pridružila društvu vršnjaka za susjednim stolom, na njihov poziv.

Poznavala je jednog od njih pet, a među njima je bio i dečko koji ju je kasnije silovao. Tu je popila još jednu whisky colu, nakon koje ju je uhvatila mučnina. Bila je pijana, navodno prvi put u životu, jer tog dana gotovo ništa nije jela. Društvo se nastaviti zabavljati na rivi, gdje se djevojka "spetljala" s prvooptuženim. U početku joj se svidio, čak su se i poljubili, no čitavo vrijeme je imala mučninu i počela je povraćati, donosi Slobodna. Zamolila ga je da je odvede kući, on ju je uzeo za ruku i poveo u obližnji Kapetanski park na Citadeli. Tu ju je, prema njenoj priči, prvi put silovao, iako mu nije pružala otpor jer je jedva stajala na nogama.

Potom je pozvao prijatelja s automobilom u namjeri da je odveze kući, no umjesto kući djevojku su odveli u Arbanase gdje je prvooptuženi "ponudio" pijanu djevojku svom prijatelju. Iako višestruko krupniji od nje, drugooptuženi nije uspio natjerati djevojku da ga oralno zadovolji. Prvooptuženi je onda djevojci predložio seks u troje. "To bi ti bila avantura života", kazao joj je i nakon toga je prisilio na oralni seks.

Najčitaniji članci