Obavijesti

News

Komentari 44

Sinčić: Na izborima se bira između sluganstva i slobode

Sinčić: Na izborima se bira između sluganstva i slobode

Predsjednik Živog zida osvrnuo se na slučaj Branimira Bunjca koji je djelatniku saborske straže prijetio smrću. Poručio će da će braniti svoje ljude, ako DORH protiv zastupnika pokrene postupak.

VIDEO

Živi zid predao je svoju listu za europske izbore Državnom izbornom povjerenstvu. Ivan Vilibor Sinčić kazao je da se na izborima bira se između sluganstva i slobode. 

- Pozivam sve one kojima je dosta puzanja i toga da sve dosadašnje Vlade bespogovorno ispunjavaju svaku briselsku želju i sve one kojima je dosta Plenkovićeve diktature, odnosno, gušenja slobode govora da daju glas Živom zidu - kazao je. 

Živi zid predao je DIP-u svoju listu za europske izbore Reporter: Snježana Krnetić

Posted by 24sata Politiko on Tuesday, April 9, 2019

Upitan koliko će stranci štetiti nedavni incident u Saboru kada je Branimir Bunjac, inače peti na listi, prijetio smrću djelatniku saborske straže. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Nedavni incident u Saboru s Branimirom Bunjcem dogodio se zato što HDZ-u smeta i ne smije se govoriti o HDZ-ovom kriminalu, pa tako i Sanaderovom. Ako DORH pokrene postupak, branit ćemo se, branit ćemo sve svoje ljude. Svatko može podnijeti kaznenu prijavu protiv bilo koga, osobno sam ih podnio 30-ak, a što se tiče onoga što se dogodilo, ne vjerujem da ima elemenata bilo čega. To je sve rečeno u afektu, Bunjac se ispričao i tu bi trebao biti kraj te priče - izjavio je Sinčić. 

Zagreb: Živi zid predao liste za izbor članova u Europski parlament

Za HNS koji je podnio kaznenu prijavu protiv Bunjca kazao je kako tu stranku ne smatra relevantnim za bilo što osim za nepotizam i političku korupciju. 

- Želimo ovu zemlju i narod okrenuti optimizmu i izvlačenju iz ralja ovih ortačkih organizacija koje nas 30 godina guše i raseljavaju po cijelom svijetu. Ako uđemo u Europski parlament, formirat ćemo novu skupinu koja će se sastojati od novih snaga, od novog političkog spektra u Europi, od postideološkog razmišljanja, od ljudi koji su spremni redefinirati i redizajnirati Europu kakva je danas, a koja je tlačiteljica naroda. Želimo Europu istrgnuti iz ralja bankarskih i korporativnih oligarhija i vratiti je narodima - poručio je. nositelj liste Tihomir Lukanić

Najavio je i da će se, postane li eurozastupnik, odreći dijela naknada za humanitarne svrhe bez preciziranja o kojem je iznosu riječ. Konkretnije o tome će, kaže, nakon izbora. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1