Obavijesti

News

Komentari 0

Sinčić: Živi zid će ući u sustav vlasti i vratiti život u Hrvatsku

Sinčić: Živi zid će ući u sustav vlasti i vratiti život u Hrvatsku
3

Izlazimo u 10 izbornih jedinica, svakako očekujemo ulazak u Sabor i to sa velikim brojem mandata, dovoljno da možemo inicirati i ostvariti promjene, rekao je

VIDEO

Ne dao Bog da HDZ, hipotetski rečeno, na izborima zamijeni na vlasti SDP. To bi bilo pogubno, to bi bila samo promjena stranke ali ne promjena na bolje jer bi sustav i način vladanja i upravljanja državom ostao isti, bankarski i pravosudni sustav bi i dalje radili što žele, nepotizma i korupcije bilo bi i dalje na sve strane. Zato ćemo mi ući u sustav vlasti i vratiti život u Hrvatsku, mi to možemo jer kod nas nitko nije stranački uhljeb - izjavio je, uz ostalo, u ponedjeljak navečer u Slavonskom Brodu na tribini "Zadnji na listi, prvi za ljude, vratimo opljačkano" predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić.

Ivica Galović/PIXSELL

Sinčić je uvjeren u izborni uspjeh Živog zida, narod je, po njemu, već prilikom predsjedničkih izbora pokazao da je počeo "progledavati" i birati ono što može donijeti bolju sutrašnjicu. 

- Prije su za narod govorili da je "stoka sitnog zuba", a sada kažu da su "glave kupusa". Eto, toliko do naroda i birača drže oni koji monopolistički žele uzeti vlast, a ipak od tog istog naroda očekuju svaki glas. U Hrvatskoj mnoge stvari ne valjaju, zato je reforma političkog sustava nužna kako bi se volja građana na bolji način pretvarala u mandate. Mi sada imamo krivi izborni sustav kojim mala manjina, koja izađe na izbore, određuje izborni rezultat i vlast, imamo ne slučajno visoki izborni prag da što manje stranaka uđe u Sabor, imamo neprirodno skrojene izborne jedinice i štošta drugo, Živi zid želi sve to reformirati, želimo smanjiti broj zastupnika u Saboru sa 151 na 111, strankama davati pet puta manje novca izmjenom Zakona o financiranju stranaka, saborski zastupnik bi svoj mandat trebao odrađivati za prosječnu hrvatsku plaću. Sve ove stranke koje kao sigurno pretendiraju na ulazak u Sabor, od SDP-a i HDZ-a do onih koje su nastale raspadom tih stranaka vode ljudi za koje smatramo da su politički dali sve što su mogli, neki čak i štetno, oni su kontaminirani i ne trebaju se više kandidirati, počev od Linića, Jurčića i Čačića do Bandića, Prgometa, Ruže Tomašić, naš program temelji se na tome da nitko ne bi trebao u Saboru odraditi više od dva mandata - kazao je Ivan Vilibor Sinčić.

Ivica Galović/PIXSELL

 U vezi izbjegličke krize dodao je da Vlada očito nije bila spremna na situaciju da bi Mađarska mogla zatvoriti zelenu granicu i da apsolutno treba kontrolirati i registristrirati tko nam to ulazi u zemlju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'
HOROR U VRAPČU

Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'

Nesretnu ženu napao je u subotu u jutarnjim satima u domu na zapadu Zagreba. Uhićen je, a o motivima policija zasad ne želi spekulirati
Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)