Obavijesti

News

Komentari 15

Sindikat: Neprovjerene vijesti naštetile su ugledu policije...

Kako su mediji pisali, stariji maloljetnik je u policijsku postaju doveden zbog malodobničke alkoholiziranosti, nakon čega su u postaju pozvani i roditelji

VIDEO

Sindikat policije Hrvatske i Nezavisni sindikat djelatnika MUP-a u utorak su izrazili zabrinutost zbog "objave neprovjerene vijesti" o "slučaju starijeg maloljetnika koji je u Varaždinu optužio policijskog službenika za navodno nanošenje tjelesnih ozljeda" ističući da su njihovi kolege, prema dostupnim podacima, postupili zakonito, a da je neprovjerenim informacijama nanesena šteta ugledu policije.

Ovim putem želimo podržati policijske službenike, čije je ponašanje u tom slučaju prema svim dostupnim podatcima bilo besprijekorno te u potpunosti u skladu sa zakonom. Osobito smo zabrinuti jer se na ovom slučaju ogleda opće nepovjerenje medija u policiju kao službu koja radi u interesu i na korist svih građana.

Policija pretukla mladića (17)? 'Prisila zakonski upotrebljena'
Policija pretukla mladića (17)? 'Prisila zakonski upotrebljena'

Kako su mediji u međuvremenu javili, stariji maloljetnik koji se u tekstu spominje kao oštećenik u policijskom postupanju je u policijsku postaju doveden zbog malodobničke alkoholiziranosti, nakon čega su u postaju pozvani i roditelji, kao što zakon i nalaže.

Tijekom njegovog boravka u policijskoj postaji, prije dolaska roditelja, isti je započeo s vrijeđanjem policijskog službenika na osiguranju, nakon čega ga je i fizički napao te su ga policajci savladali uporabom zakonitih sredstava prisile, pri čemu nije zadobio nikakve ozljede, a što je i utvrđeno liječničkim pregledom u dva navrata. Kako javljaju mediji, maloljetnik je prevezen u bolnicu na zahtjev majke, a ne zbog ozljeda. Sve je ovo zabilježeno i na sustavu video-nadzora policijske postaje.

Upravo zbog ovakvih slučajeva Sindikat policije Hrvatske (SPH) podržava video-nadzor u svim prostorijama policijskih postaja u kojima se radi s građanima", priopćio je SPH.

Nezavisni sindikat djelatnika MUP-a istaknuo je da "najveći broj policijskih službenika svoj posao radi zakonito i u skladu sa svim pravilima službe. Ako se pojave određene povrede službene dužnosti na njih se reagira odmah. U prilog takvoj praksi ide i broj pokrenutih disciplinskih postupaka protiv policijskih službenika pa često i za beznačajne stvari".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea
VIDEO: STIGLO ŠEST BORBENIH AVIONA

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea

Milanović je čestitao svima koji su sudjelovali u nabavi Rafalea. Podsjetio je na Rudolfa Perešina i ostale pilote koji su "dali čudo" u vremenima stvaranja države.
VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice
OKLIZNULA SE

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice

Vještak Stanko Smodlaka  je potvrdio da je u nesreći smrtno stradala žena od udara vlaka koji se kretao iz Perkovića prema Solinu