Obavijesti

News

Komentari 8

Sindikat zbog neisplate plaća pokreće mirenje u '3. maju'

Sindikat zbog neisplate plaća pokreće mirenje u '3. maju'
1

Opisujući stanje u 3. maju, iz sindikata metalaca ističu da je sve vidljiviji nedostatak materijala, profila, opreme i ostalog potrebnog za normalno odvijanje proizvodnje

VIDEO

Koordinacija Sindikata metalaca Hrvatske - Industrijskog sindikata u Brodogradilištu 3. maj u četvrtak je, zbog neisplate plaće za srpanj, predala zahtjev za pokretanje procesa mirenja u sporu s poslodavcem, izvijestili su u četvrtak iz sindikata naglašavajući da su radnici i članovi sindikata zabrinuti zbog stanja u 3. maju.

Naglasili su da će se Sindikat metalaca u 3. maju pridržavati zakonom određene procedure oko rješenja problema te u dobroj vjeri voditi proces mirenja.

Uljanik nema za plaće, duguju i za struju, a radnici strepe...
Uljanik nema za plaće, duguju i za struju, a radnici strepe...

Opisujući stanje u 3. maju, iz sindikata ističu da je sve vidljiviji nedostatak materijala, profila, opreme i ostalog potrebnog za normalno odvijanje proizvodnje. 

- Da apsurd bude veći, gradnje koje se grade u brodogradilištu sve više kasne i gomilaju sve veće gubitke, naveli su ističući da se radnici 3. maja se sve više upućuju na terenski rad izvan brodogradilišta.

Smatraju da su za nastalo stanje 'odgovorni Uprava i vlasnik, tj. dioničari u Puli koji su gurali glavu u pijesak negirajući da će se ovo dogoditi'.

Uljanik je bez novca za plaće: 'Očekujemo skoru isplatu...'
Uljanik je bez novca za plaće: 'Očekujemo skoru isplatu...'

Podsjećaju da su u Sindikatu metalaca od listopada 2017.  predviđali da uskoro više neće biti novca za plaće te da su to ponovili i nedavno, nakon objave financijskih rezultata za prvih šest mjeseci. I dalje traže definiranje točne vizije opstanka 3. maja, izvan sadašnjeg vlasništva Uljanika d.d.

Iz sindikata naglašavaju da se, sukladno odluci Koordinacije Sindikata metalaca u 3. maju,  proces mirenja kod resornog ministarstva otvara  zasebno samo za 3. maj. Objasnili su da 'se ne žele dovesti u poziciju , kao početkom godine, kada je počeo proces mirenja u društvima Grupe Uljanik, a nakon toga nije se znalo tko je radnik, tko suvlasnik - dioničar i tko je čiji predstavnik'. 

Ističu da u 3. maju nemaju takvih dilema dilema, da su svi radnici, a  da vlasnik i Uprava moraju platiti radnike za odrađeni posao.

Prema podacima iz sindikata, plaće u 3. maju isplaćuju se do 15. u mjesecu, za oko 1320 radnika. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...