Obavijesti

News

Komentari 4

Uljanik je bez novca za plaće: 'Očekujemo skoru isplatu...'

Uljanik je bez novca za plaće: 'Očekujemo skoru isplatu...'
1

Očekujemo isplatu narednih nekoliko dana i vjerujemo da Uprava daje sve od sebe, ali je evidentno da Uljanik ima problema, kazao je Rajko Kutlača iz SIKD-a

VIDEO

 - Novca na računu nema, a 15. kolovoza je bio datum isplate srpanjske plaće radnicima Uljanika. Ukoliko plaće niti narednih dana ne bude,sindikati će poduzeti nužne korake. Tada po zakonu treba proći proces mirenja u trajanju pet dana. Ukoliko ni tu ne bude došlo do zajedničkog dogovora, sindikati će odlučiti o pokretanju ili nepokretanju štrajka. Očekujemo isplatu narednih nekoliko dana i vjerujemo da Uprava daje sve od sebe,ali je evidentno da Uljanik ima problema. Treba što prije krenuti u restrukturiranje, a država i strateški partner trebaju pronaći način kako premostiti taj period do restrukturiranja  -  rekao je Rajko Kutlača iz SIKD-a. 

Podsjetimo, nakon što je nedavno pozajmicom od 12,6 milijuna eura Uljaniku omogućio premošćivanje problema u financiranju gradnje jaružala za luksemburškog brodara Jan De Nula, strateški partner Uljanika, Danko Končar po svemu sudeći ponovno bi mogao "pružiti slamku spasa" brodogradilištu.

- Kao izabrani strateški partner Uljanika budno pratimo cijelu situaciju.Poštujući interese radnika i države odlučili smo se pridružiti njihovim naporima kako bi prebrodili trenutnu situaciju i pokušali pomoći hrvatskoj brodogradnji, uključujući Uljanik i 3.Maj - kažu u Kermas energiji d.o.o. 

Dug za struju dva milijuna kuna

Osim što nema novca za plaće radnicima, neslužbeno saznajemo da postoji još i dug za struju Uljanika, u iznosu preko 2 milijuna kuna, pa se pitanje samo nameće, hoće li Uljanik ostati i bez struje? 
 - Ja se iskreno nadam da Uljanik neće ostati bez struje i da će se određena dugovanja za struju brzo riješiti. Međutim meni su sada u fokusu plaće radnicima - dodao je Kutlača. 

Odgovore smo potražili i u Upravi koja tvrdi da zajedno s  resornim ministarstvom i svima uključenim u pripremu restrukturiranja brodogradilišta intenzivno rade na osiguravanju sredstava za plaću. 

 - Naglašavamo da sutrašnjim danom plaća kasni jedan dan. S obzirom na to da se tijekom rujna očekuju prvi pozitivni efekti početka Programa restrukturiranja, uprave svih društava Grupe o svakom novom momentu pravovremeno će izvještavati sve radnike putem rukovoditelja, sindikate i ukupnu javnost - kaže Uprava. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca