Obavijesti

News

Komentari 4

Sindikati Uzora, Montera i Jadrankamena tuže Orešara

Sindikati Uzora, Montera i Jadrankamena tuže Orešara
1

Nastavio se i medijski sukob između Nezavisnog sindikata Jadrankamena i radnika koji podržavaju stečajnu upraviteljicu Anči Bašić. U petak je napadnut Tonči Drpić

VIDEO

Sindikati triju posrnulih tvrtki Uzora, Montera i Jadrankamena, koje su bile u cijelosti ili dijelom u vlasništvu Bruna Orešara, u ponedjeljak u Splitu potpisali su sporazum o zajedničkoj pravnoj bitki u borbi za prava radnika. Angažirali su zajedničkog odvjetnika za skupnu prijavu protiv njega. 

U međuvremenu, nastavio se medijski sukob između Nezavisnog sindikata Jadrankamena i radnika koji podržavaju stečajnu upraviteljicu Anči Bašić. U petak je, kao što smo pisali, fizički napadnut sindikalni povjerenik Tonči Drpić od strane 56-godišnjeg radnika.

Jadrankamen mjesecima uspješno radi, isporučuje robu i ostvaruje izvrsne poslovne rezultate. Svih 110 od stečaja zaposlenih radnika uredno prima plaću sa svim porezima i doprinosima. Smatramo da se stečajni postupak vodi u najboljem interesu tvrtke i svih zaposlenih, o čemu svjedoče poslovni rezultati i novi ugovoreni poslovi u vrijednosti od oko 20 milijuna kuna, stoji u priopćenju koje potpisuju radnici Jadrankamena u stečaju.

Drpić, čelnik Nezavisnog sindikata, tvrdi da je priopćenje napisao Marino Kaštelan, HDZ-ov načelnik Općine Pučišća.

- Velika većina radnika Jadrankamen d.d. u stečaju članovi su Nezavisnog Sindikata i oni nemaju nikakve veze sa spomenutim priopćenjem. Sporni uradak nastao je u "kuhinji" predsjednika Odbora vjerovnika Marina Kaštelana, desne ruke Brune Orešara, i predstavnika zaposlenika u Odboru vjerovnika Vedrana Jerčića, Orešarove lijeve ruke, te njihovih jataka koji su prisiljavali radnike na potpis prijeteći im otkazima. Unatoč prisili, velika većina radnika nije potpisala spomenuto priopćenje - poručio je Drpić.

Dodao je kako je Jadrankamen pred kolapsom i ne ostvaruje nikakve rezultate jer samo izvozi neobrađene kamene blokove. Kaštelan, pak, ne skriva da stoji iza priopćenja.

- Da, bio sam u petak u pogonu Jadrankamena i zajedno s inženjerima i poslovođama sastavio priopćenje koje je u roku od nekoliko sati potpisalo više od 80 radnika. To nije nikakva tajna jer me vidjelo svih 11 prosvjednika, policija koja je osiguravala prosvjed pred ulazom u pogon, kao i radnici u pogonu. Osjetio sam potrebu kao načelnik Općine i predsjednik Odbora vjerovnika biti na mjestu događaja i pomoći da se u javnost pošalje istina o Jadrankamenu. Nisam nikakva  "Orešarova ruka", pa nisam mu ja nosio u Zagreb ulje, mandarine i suhe smokve. Tog čovjeka sam vidio tri puta u životu, a od toga je dva puta sa mnom bio Drpić. Orešar je stvar prošlosti i Državnog odvjetništva - kazao je načelnik Kaštelan. 

Nezavisni sindikat najavljuje potpunu blokadu rada Jadrankamena idući tjedan. Do stečaja u tvrtki je radilo 288 radnika.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa