Obavijesti

News

Komentari 70

Sinove joj usvojili Amerikanci: Jedan umro, za drugog se boji

Sinove joj usvojili Amerikanci: Jedan umro, za drugog se boji
5

Ruskinja čija je dva sina usvojio par iz Teksasa pozvala je Putina da joj pomogne oko vraćanja sina, nakon što je njegov stariji brat umro pod sumnjivim okolnostima

VIDEO

Ruskinja čija je dva sina usvojio par iz Teksasa u srijedu je apelirala na predsjednika Vladimira Putina da joj vrate mlađeg sina, nakon što je njegov trogodišnji brat umro pod sumnjivim okolnostima, piše Daily Mail.

Julia Kuzmina (23) izgubila je skrbništvo nad sinovima Maksimom i Kirilom 2011. godine kada je određeno da je nesposobna odgajati ih zbog ovisnosti o alkoholu. Alan i Laura Shatto posvojili su dječake iz ruskog sirotišta prošle godine. Maksim je preminuo u siječnju 2013.. 

Laura je zamjeniku šerifa ispričala da se njezin trogodišnji sin, prije nego ga je našla bez svijesti, igrao ispred kuće s mlađim bratom. Dječaka su kasnije u bolnici proglasili mrtvim, a mrtvozornik koji je pregledavao tijelo nije sa sigurnošću mogao reći jesu li modrice otkrivene na dječakovom tijelu bile slučajne ili namjerne.

Rusi krive nehumane posvojitelje

Ruske vlasti za Maksimovu smrt okrivile su nehumano postupanje posvojitelja. U javnom pismu koje je prenio New York Times, Kuzmina je zamolila predsjednika Putina da joj vrati roditeljska prava i da joj se vrati dvogodišnji sin. 

- Nemojte dopustiti da i moje drugo dijete umre - poručila je.

Astakhov, dječji pravobranitelj koji je glavni pristaša odluke da se Amerikancima zabrani posvajanje ruske djece, na svom je Twitteru u ponedjeljak napisao da je Maksima ubila posvojiteljica, ali kasnije je priznao da istraga ubojstva još uvijek traje. 

Inače, ruski Istražni odbor optužio je posvojiteljicu dječaka da je kriva za njegovu tragičnu smrt 21. siječnja jer ga je navodno zlostavljala i davala mu psihijatrijske lijekove. 

Istraga još traje

Obdukcija kojom se želi saznati točan uzrok smrti još nije gotova, a glavna istražiteljica Shirley Standefere rekla je da su na dječakovom tijelu otkrili tragove modrica, ali odbila je komentirati jesu li posljedica zlostavljanja. 

State Department u međuvremenu je upozorio ljude da ne donose unaprijed zaključke o uzrocima smrti i da čekaju kraj istrage.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 70
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...