Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Siromašnima pripremio odojke: 'Odučio sam nekoga usrećiti...'

Odlučili smo nekome pomoći, nekog usrećiti - govori nam Siniša. Uzgojem crnih slavonskih svinja počeo se baviti prije tri godine. Siniša je otac troje djece i nezaposlen je posljednjih 10 godina

Foto:
84 komentara

Ima dječice čiji su roditelji u teškoj situaciji. Zato smo im željeli uljepšati blagdane. U nedjelju smo supruga Ana i ja sjedili i pili kavu te zajedno odlučili darovati dva odojka za Božić.

POGLEDAJTE VIDEO:

Priča nam to Siniša Salopek (42) iz Potoka Tounjskoga, koji je u utorak zamolio prijatelje na društvenoj mreži da mu pomognu pronaći potrebite obitelji kako bi radost Božića i oni osjetili. Povod je jednostavan, ali najljepši.

- Odlučili smo nekome pomoći, nekog usrećiti - govori nam Siniša. Uzgojem crnih slavonskih svinja počeo se baviti prije tri godine. Siniša je otac troje djece i nezaposlen je posljednjih 10 godina. Prije više od četiri godine zaposlio se u Irskoj. Bio je zadovoljan životom, poslom i plaćom. Ali najmlađem sinu teško je pala razdvojenost od tate. Siniša o tome nije dvojio. Vratio se svojoj obitelji.

- Radila je samo supruga. Da nam olakšam situaciju, počeo sam uzgajati svinje za naše potrebe. Počeli smo s dvije krmače, a danas ih imamo dovoljno za svoje potrebe i za prijatelje. Želja mi je proširiti uzgoj i proizvoditi krajnje proizvode za prodaju. Meso je puno kvalitetnije od bijele svinje, a i uzgoj je dugotrajniji jer se svinje tove 18 mjeseci - govori Siniša.

U manje od 24 sata pronašli su dvije obitelji.

- Jedan odojak ide obitelji u Tounj, oba roditelja su nezaposleni, a imaju šestero djece. Drugi ide obitelji u Ogulinu, također su u teškoj su situaciji, a imaju troje djece. Kad možemo, moramo pomoći. Puno je obitelji koje nemaju ni za hranu. Drago mi je što sam mogao nekog usrećiti, a ako budem mogao, nagodinu ću dati još i više - kaže Siniša. Odojke će pripremiti za pečenje i u nedjelju ih odnijeti obiteljima da se sa svojom djecom pogoste.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message