News

Komentari 87

'Oštećene su sve zgrade bolnice, pali su crjepovi, pukle cijevi...'

'Oštećene su sve zgrade bolnice, pali su crjepovi, pukle cijevi...'

Sisački je Stožer civilne zaštite dao prve informacije nakon potresa od 5 stupnjeva po Richteru te nekoliko naknadnih. 'Otpala je žbuka, ali nije bilo ozlijeđenih. Bolnica uredno radi', rekao je ravnatelj bolnice Dujmenović

Potresi su prouzročili štetu na pročeljima kuća, dimnjaka te unutarnjih oštećenja prostora. Nije bilo ozlijeđenih, a sve službe su odradile posao. Formirali smo tim stručnjaka kako bi se što prije odradila procjena oštećenja, prve su riječi načelnika sisačkog Stožera Romana Rosavca na konferenciji za novinare s najnovijim informacijama nakon potresa na sisačkom području. 

POGLEDAJTE VIDEO: Potres pogodio sisačko područje

Uskoro će se napraviti i web stranica za prijavu štete. Podsjetimo, potres snage 5 po Richteru pogodio je u ponedjeljak u 6:28 sati Sisak, Petrinju i okolicu. Imao je epicentar 12 kilometara jugozapadno od Siska, a snažno se osjetio i u Zagrebu. U 7:50 sati bio je još jedan potres od 4,7 Richtera, a potom i još jedan od 4,1 po Richteru.

Sad tek slijedi ponovna obnova područja koje se i nije u potpunosti oporavili od ratnih devedesetih godina prošlog stoljeća. Nasreću, u ovoj nepogodi nije bilo preminulih, ali ima onih koji su morali napustiti domove. Tek treba pregledati pogon tvornice Gavrilović te rafinerije. Sisačka bolnica je imala dosta problema, ali i dalje uredno radi.

Sisak: Trakom ograđene kuće koje su stradale u potresu

- Sve zgrade u bolnici su oštećene. Otpali su crjepovi, puknule su cijevi, otpala je žbuka. Nije bilo ozlijeđenih. Bolnica uredno funkcionira - rekao je Tomislav Dujmenović, ravnatelj sisačke bolnice.

Sisak: Trakom ograđene kuće koje su stradale u potresu

Donesena je i odluka o bezuvjetnom izdavanju propusnica za one koji imaju nekretnine na pogođenom području.

- Oni se mogu obratiti lokalnom ili nacionalnom stožeru. Nadam se da građani neće zlorabiti ovaj događaj .Ovakav pristup propusnicama vrijedit će nekoliko dana - objasnio je Rosavec.

Sve raspoložive policijske snage su na terenu, a istaknuli su kako nitko od stanovnika pogođenog područja nije zatražio izmještanje te da se nadaju da se ovakve situacije neće ponoviti.

POGLEDAJTE TRENUTAK POTRESA: 

Najčitaniji članci