Obavijesti

News

Komentari 66

Beroš: 'Situacija se pogoršala, vrijeme je za samodisciplinu'

Beroš: 'Situacija se pogoršala, vrijeme je za samodisciplinu'

Možemo reći da smo svjedočili izvrsnim rezultatima nakon popuštanja mjera, no u zadnjih 20 dana situacija se pogoršala. Najkraći put do suzbijanja epidemije je pridržavanje nužnih mjera, rekao je Beroš...

VIDEO

U Hrvatskoj su trenutno 1204 aktivna slučaja koronavirusa, 132 osobe su na bolničkom liječenju, a petoro pacijenata je na respiratoru, izvijestio je u četvrtak na sjednici Vlade ministar zdravstva Vili Beroš.

- U ovom valu epidemije preminulo je 12 osoba. Većina je imala značajnije komorbiditete ili su bili visoke životne dobi. Dvije umrle osobe bile su i na respiratoru - kazao je Beroš. Postotak pozitivnih osoba na virus u odnosu na broj testiranih iznosi 4,05 posto, a prosječna dob je 47 godina.

- U proteklom tjednu nije bilo novih žarišta, još uvijek su aktivna žarišta s vjenčanja i drugih velikih okupljanja na više mjesta u zemlji. U Umagu je pozitivno više zaposlenika i korisnika doma za stare i nemoćne. Epidemiolozi provode testiranja, a više je osoba u samoizolaciji - rekao je.

Zbog pojačanih potreba dosad su organizirane Covid ambulante u sklopu primarne zdravstvene zaštite u 10 županija na 23 lokacije. Ministarstvo zdravstva dostavilo je uputu svim bolnicama koje imaju ugovorenu djelatnost ginekologije i opstetricije o zbrinjavanju trudnica, rodilja i babinjača tijekom trudnoće i porođaja u skladu s preporukama stručnjaka.

Plenković nakon sjednice ide k Milanoviću s potpisima, smanjit će se broj ministarstava
Plenković  nakon sjednice ide k Milanoviću s potpisima, smanjit će se broj ministarstava

Odlukom o privremenom rasporedu liječnika specijalist anesteziologije, reanimatologije i intenzivne medicine iz šibenske je bolnice raspodijeljen u Opću bolnicu Zadar.  

- Možemo reći da smo svjedočili izvrsnim rezultatima nakon popuštanja mjera, no u zadnjih dvadesetak dana situacija se pogoršala i bilježimo porast broja zaraženih, stoga svakodnevno donosimo selektivne mjere razmjerno epidemiološkoj situaciji. Najkraći put do suzbijanja epidemije je pridržavanje nužnih mjera i preporuka epidemiolog - rekao je Beroš. Dodao je i kako je Hrvatska pokazala zrelost i sposobnost izuzetne samodiscipline na samom početku epidemije. Vrijeme je za ponavljanje takvog obrasca ponašanja, poručio je ministar zdravstva.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 66
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...