Obavijesti

News

Komentari 4

Sjajno izgledaju: U Zagrebu i Donjem Miholjcu otvorene nove zgrade gimnazije i srednje škole

Sjajno izgledaju: U Zagrebu i Donjem Miholjcu otvorene nove zgrade gimnazije i srednje škole
4

Na novu zgradu zagrebačke XII. gimnzije čekalo se 20 godina, saad je to najmodernija školska zgrada u Hrvatskoj. Srednja škola u Donjem Miholjcu ima modernu dvoranu i laboratorije

VIDEO

Nema boljeg načina za proslaviti drugo polugodište nego otvoriti novoizgrađenu školu, kazao je jučer zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević na svečanom otvorenju nove zgrade XII. gimnazije. Zgrada u Gornjoj Dubravi izgleda impresivno, primat će 480 učenika u jednoj smjeni i sigurno će podignuti standard srednjoškolskog obrazovanja, zaključili su uzvanici.

Grad će plaćati Holdingu

- Nadam se da ćemo za koju godinu doći do Preloga, MIOC-a ili V. gimnazije. Svaka škola temelji se na entuzijastima koji ovaj posao ne shvaćaju kao posao nego kao poziv. Mi smo za pet dana uspjeli useliti u školu i za to su zaslužni naši nastavnici - kazala je Jadranka Vlahovec, ravnateljica gimnazije.

Kako je istaknula, škola je pravo arhitektonsko remek-djelo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Škola se proteže na 7500 kvadrata, ima 28 učionica, četiri praktikuma, košarkašku i gimnastičku dvoranu, multimedijsku dvoranu, vanjsku trim stazu i vanjsko igralište - kaže Vlahovec.

Zagreb: Otvorena nova školska zgrada XII gimnazije Zagreb: Otvorena nova školska zgrada XII gimnazije

Klizalište pored škole

Školu je gradio Zagrebački holding, a investicija je vrijedna 17,4 milijuna eura. Iako se o gradnji ove zgrade pričalo još od 2002., temelji su postavljeni tek 2021. Tomašević je istaknuo kako je ovo zadnja zgrada sagrađena prema ovome modelu, te će Grad sljedećih deset godina Holdingu plaćati najam za zgradu. Od sada će biti transparentnije, objavio je.

Zagreb: Otvorena nova školska zgrada XII gimnazije
Zagreb: Otvorena nova školska zgrada XII gimnazije

Zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet najavio je kako bi se mogao realizirati i idejni projekt po kojem bi se na ledini kod nove školske zgrade izgradilo klizalište. Podsjetio je da su u proteklih godinu i pol otvorili Područnu školu Pongračevo, dvoranu uz OŠ "Dragutina Domjanića", rekonstruiranu i dograđenu zgradu OŠ "Ksavera Šandora Gjalskog", Područnu školu u Blatu i Područnu školu Vugrovec - Kašina.U izgradnji je zgrada OŠ "Jure Kaštelana", dogradnja OŠ "Ante Kovačića", Područna škola Kupinečki Kraljevec te Osnovna škola Bukovac. Time će 4000 učenika preći u jednosmjensku, a u OŠ "Ante Kovačića" s trosmjenske u dvosmjensku nastavu.

Ministar Radovan Fuchs na svečanom otvorenju nove zgrade srednje škole “Donji Miholjac”

Donji Miholjac: Nova škola vrijedna 62 milijuna kuna

Ministar znanosti i obrazovanja, te ministrica poljoprivrede sudjelovali su na svečanom otvorenju nove zgrade srednje škole u Donjem Miholjcu. U izgradnju i opremanje nove školske zgrade uloženo je više od 62 milijuna kuna,  80 posto sredstava osiguralo  je Ministarstvo znanosti i obrazovanja, a po deset posto Osječko-baranjska županija i grad Donji Miholjac. Nastavu u školi danas pohađa 247 učenika, a zaposlena su 53 djelatnika.

Ministar Radovan Fuchs na svečanom otvorenju nove zgrade srednje škole “Donji Miholjac” Ministar Radovan Fuchs na svečanom otvorenju nove zgrade srednje škole “Donji Miholjac”

- Ulaganje u znanost i obrazovanje je investicija koja se uvijek isplati i koja se višestruko vraća. jednako važne i reforme koje se odnose na srednje škole, posebiice na strukovno obrazovanje, s intenzivnom suradnjom između gospodarstva i strukovnih škola, gdje će se dio općih predmeta izvoditi u školama, ali će se dio obrazovanja provoditi u pojedinim tvrtkama, sa školovanim edukatorima. To će pridonijeti stvaranju zanimanja i kadrova, koji trebaju gospodarstvu, a važna komponenta u tome bit će suradnja s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje i praćenje stanja na tržištu rada - istaknuo je Radovan Fuchs.

Ministar Radovan Fuchs na svečanom otvorenju nove zgrade srednje škole “Donji Miholjac”

Ministrica regionalnog razvoja i EU fondova Nataša Tramišak rekla je kako nova zgrada srednje škole zaista pripada obrazovanju za 21. stoljeće te kako vjeruje da će učenici ovdje imati jednaku kvalitetu obrazovanja kao i u većim gradovima.

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag