News

Komentari 59

Sud časti HDZ-a nije izbacio Josipu Rimac: Traže još dokaza

Sud časti HDZ-a nije izbacio Josipu Rimac: Traže još dokaza

Na sjednici je zatraženo dodatno obrazloženje od županijskog ogranka koji je pokrenuo stegovni postupak protiv dvoje članova za koje su utvrdili da svojom umiješanosti u ‘aferu vjetroelektrane’ nanose štetu stranci...

Sud časti šibensko-kninskog HDZ-a danas je na svojoj sjednici raspravljao o pokrenutom stegovnom postupku protiv članova te županijske organizacije Josipe Rimac i Marinka Tokmačije, no konačnu odluku nisu donijeli, priču donosi Telegram. 

POGLEDAJTE VIDEO: Istraga USKOK-a u slučaju Rimac

Na sjednici je zatraženo dodatno obrazloženje od županijskog ogranka koji je pokrenuo stegovni postupak protiv dvoje članova za koje su utvrdili da svojom umiješanosti u ‘aferu vjetroelektrane’ nanose štetu stranci. Sud časti je za daljnje razmatranje također zatražio i dodatnu dokumentaciju, javlja NI. Inače, odluku o eventualnom kažnjavanju Rimac i Tokmačije članovi Suda časti trebali bi donijeti u roku 90 dana.

Podsjetimo, o odluci o pokretanju stegovnog postupka javnost je jučer izvijestio Nediljko Dujić iz županijskog odbora HDZ-a. “Na sjednici predsjedništva Županijskog odbora Šibensko-kninske županije jednoglasno je donesena odluka da se pokrene stegovni postupak. U ovom slučaju se radi o dvoje članova koji pripadaju županijskoj organizaciji HDZ-a Šibensko-kninske županije. Dakle, gospođa Rimac i gospodin Tokmačija”, kazao je Dujić.

USKOK je u subotu, nakon provedene opsežne akcije Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala (PNUSKOK) u aferi Vjetroelektrane, donio rješenje o provođenju istrage protiv 13 poduzetnika i državnih dužnosnika, koje se sumnjiči za kaznena djela trgovanja utjecajem, zloporabe položaja i ovlasti, davanje mita za trgovanje utjecajem te primanje mita.

Najčitaniji članci