News

Komentari 29

Plenković: Dosad je za državne obveznice uplaćeno 220 mil. €

Plenković: Dosad je za državne obveznice uplaćeno 220 mil. €

Na sjednici će biti iznesena informacija o aktivnostima i mjerama vezanim za pružanje potpore Ukrajini te donesen zaključak o isticanju zastave Ukrajine

Na sjednici će biti iznesena informacija o aktivnostima i mjerama vezanim za pružanje potpore Ukrajini te donesen zaključak o isticanju zastave Ukrajine. Na dnevnom je redu i konačni prijedlog izmjena i dopuna Zakona o trgovini.

Na početku sjednice Vlade uvodno se obraća premijer Andrej Plenković.

PRATITE UŽIVO:

Premijer je podsjetio na godišnjicu agresije na Ukrajinu i “godišnjicu herojskog otpora ukrajinskog naroda. Za Rusiju je rekao da je prekršila temelje na kojima su zasnovani međunarodni odnosi i međunarodno pravo.

- Hrvatska je vlada od prvoga trenutka osudila ovu agresiju i pomogli smo Ukrajinu i to ćemo činiti i dalje - rekao je Plenković.

Osvrnuo se i na izdavanje državnih obveznica.

- U prvih 24 sata već do sada je prema riječima ministra financija interes iskazan za ukupno 220 milijuna eura. Osam dana traje ovaj rok za institucionalne investitore - rekao je Plenković, podsjetivši da je kamata viša od 3 posto, a da se postupak može provesti u preko 500 poslovnica banaka u Hrvatskoj.

Spomeno je i dolazak Borjane Krišto i Pedra Sancheza u Hrvatsku, kao i minhensku konferenciju i ViroExpo.

Zahvalio je i ministru Tomi Medvedu te svima koji su uključeni u ekshumaciju masovne grobnice kod Vukovara te identifikacije posmrtnih ostataka.

Najčitaniji članci