Obavijesti

News

Komentari 82

McCain: Dragi Vođa pridružio se Hitleru u toplom kutu pakla

McCain: Dragi Vođa pridružio se Hitleru u toplom kutu pakla
17

Svjetski mediji su odmah nakon smrti lidera Sjeverne Koreje počeli nagađali je li Kim Jong Il ubijen i jesu li tamošnje vlasti skrivale istinu o njemu već godinama

VIDEO

Iako se pisalo da je unuk Kim Jong Ila, Kim han-sol (16), vijest o djedovoj smrti dočekao u Mostaru, on je od petka na božićnim praznicima te se ne zna gdje je otputovao. Iz Ujedinjenog koledža svijeta u Mostaru nisu htjeli otkrivati nikakve detalje o mladiću, a nije poznato ni hoće li otići na pogreb svog djeda. Kim han-sol je inače sin Kim Jong Nama, koji je trebao biti Kim Jong Ilov nasljednik, ali je 2001. godine "ispao iz igre". On danas živi u Kini.

Sjeverna Koreja obradom slika skrivala bolest Kim Jong Ila?

SAD je pozvao Sjevernu Koreju da nakon smrti svog čelnika Kim Jong Ila slijedi "put mira". Američka državna tajnica Hillary Clinton kazala je kako je njena država spremna pomoći narodu Sjeverne Koreje i održavanju mira na Korejskom poluotoku, javlja BBC

Svjetski mediji su odmah nakon smrti lidera Sjeverne Koreje počeli nagađali je li ubijen i jesu li tamošnje vlasti skrivale istinu o njemu već godinama. Navodno su obradom fotografija skrivali Kimovo loše zdravstveno stanje. Njegovo tijelo su u utorak izložili, objavila je tamošnja nacionalna televizija.

Čelnik Sjeverne Koreje preminuo je u subotu, a vijest o njegovoj smrti u javnost je procurila u ponedjeljak. Naslijedit će ga Kim Jong Un, njegov sin. Zemlju preuzima pod svoje vodstvo u najtežem trenutku, a mediji već nagađaju koliko je on sposoban voditi Sjevernu Koreju.

McCain: Svijet je bolje mjesto bez Kim Jong Ila

Američki senator John McCain istaknuo je kako je svijet sada bolje mjesto dok više nema Kim Jong Ila. Naglasio je kako samo može izraziti zadovoljstvo što se Kim Jong Il "pridružio  Gadafiju, Bin Ladenu, Hitleru i Staljinu u toplom kutku pakla". 

Južna Koreja izrazila sućut Sjevernoj

Južna Koreja je izrazila sućut Sjevernoj Koreji zbog smrti njihova čelnika, izvijestile su u utorak južnokorejske vlasti. Dodali su i kako će obiteljima istaknutih građana Južne Koreje, koje su povezane sa sjeverom, dopustiti posjete, javlja CNN. Osim toga, zamolili su svoje građane da ne pale božićne lampice uz granicu sa Sjevernom Korejom. Nadaju se kako će Pjongjang surađivati sa Seulom u stvaranju mira na korejskom poluotoku. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 82
VIDEO

Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'
HOROR U VRAPČU

Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'

Nesretnu ženu napao je u subotu u jutarnjim satima u domu na zapadu Zagreba. Uhićen je, a o motivima policija zasad ne želi spekulirati

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
'Imamo 76 ruku i bez zastupnika manjina': Tko je misteriozni žeton u slagalici nove Vlade?
DOGOVORILI SU VLADU?

'Imamo 76 ruku i bez zastupnika manjina': Tko je misteriozni žeton u slagalici nove Vlade?

Plus+ Domovinski pokret i HDZ s Vesnom Vučemilović imaju 75 ruku. Fali im jedna bez manjina. IZ DP-a tvrde da imaju i tu ruku