News

Komentari 0

Skalpelom pokušao ubiti ženu koju je ranije zlostavljao, tjerao na krađu robe pa preprodavao

Skalpelom pokušao ubiti ženu koju je ranije zlostavljao, tjerao na krađu robe pa preprodavao

Zagrebačko tužiteljstvo tereti ga i da je oštećenicu odvodio u zagrebačke trgovine iz kojih je ona krala razne artikle koje je osumnjičeni prodavao trećim osobama, a dobiveni novac zadržavao za sebe

Sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu odredio je istražni zatvor 48-godišnjaku koji se sumnjiči da je 7. rujna skalpelom pokušao ubiti žensku osobu koju je ranije zlostavljao i tjerao na krađu robe koju je potom preprodavao.

Pritvor je osumnjičenom 48-godišnjaku određen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke te ponavljanja kaznenog djela, priopćilo je u ponedjeljak zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo.

Tužiteljstvo je preciziralo da je 48-godišnjak od lipnja prošle do 7. rujna ove godine, koristeći okolnost da je ona u lošem financijskom stanju, svakodnevno verbalno i fizički zlostavljao oštećenicu s kojom je živio u svom stanu, prijeteći da će ubiti nju i članove njene obitelji.

Osumnjičen je i da je oteo mobitel oštećenici koju je zaključavao u stanu te joj govorio da posjeduje oružje, kao i da je zatražio od nje da joj majka pošalje novac koji je potrošio po primitku.

Zagrebačko tužiteljstvo tereti ga i da je oštećenicu odvodio u zagrebačke trgovine iz kojih je ona krala razne artikle koje je osumnjičeni prodavao trećim osobama, a dobiveni novac zadržavao za sebe.

U priopćenju stoji i da je oštećenica 7. rujna navečer pokušala pobjeći iz autobusa i ući u jedan ugostiteljski kafić, ali ju je 48-godišnjak sustigao i više puta zarezao skalpelom po vratu i tijelu.

Daljnji napad 48-godišnjaka na oštećenicu spriječio je jedan građanin udarivši okrivljenog s leđa.