Obavijesti

News

Komentari 196

Skandal u Slavoniji: Pohotni svećenik pobjegao u suzama

Skandal u Slavoniji: Pohotni svećenik pobjegao u suzama
1

Svećenika je medijima raskrinkao mladić s kojim je na internetu dijelio najintimnija maštanja. Mladić je policiji predao prepisku razgovora sa svećenikom kao i snimke

VIDEO

Crkva u selu Berak kraj Vukovara već je nekoliko dana zaključana. U njoj nema svećenika Marka Tomušića (43), koji je vodio župu posljednjih sedam godina. Mještani kažu da je otišao na godišnji do daljnjeg jer mu je postalo neizdrživo živjeti u selu koje je saznalo za njegove navodne homoseksualne i mazohističke seksualne sklonosti. 

Svećenika je medijima raskrinkao mladić s kojim je Marko na internetu dijelio najintimnija maštanja. Mladić je medijima predao čitavu prepisku sa svećenikom, kao i gnjusne fotografije i videosnimke iz kojih je jasno vidljivo da je riječ o beračkom svećeniku. 

Upravo zbog takvih aktivnosti Tomušića su 2001. godine maknuli sa župničke službe u selu Gorjani nedaleko od Đakova. Sumnjičilo ga se da je seksualno napastovao maloljetnog nećaka, no nikad za to nije bio osuđen. Ipak, sve dok se nisu pojavile eksplicitne snimke i fotografije na kojima se jasno vidi svećenikovo lice, mještani Berka nisu vjerovali da je riječ o njihovu Marku Tomušiću.

- On je nama bio uzoran svećenik i svoju je službu obavljao besprijekorno. Nikad nismo sumnjali u njega. Ako to sve i je činio, onda je to njegov problem i problem crkve, a ne nas vjernika - kažu mještani. No zabrinuti roditelji ipak su razgovarali s djecom. Nitko se nije požalio. U nedjelju je dvadesetak djece iz Berka trebalo imati prvu pričest.

- Roditelji su tražili sastanak sa svećenikom. Uvjeravao ih je da su napisi u medijima podmetanje i da on to ne radi. Vidjelo se da mu sve to teško pada pa se i rasplakao. Rekao je da ide na godišnji. Pričest je pomaknuta za dva tjedna kad će doći zamjena - kaže načelnik općine Gabrijel Kujundžić.

Seljani kažu kako ništa u svećenikovu ponašanju nije upućivalo na nemoral. Njegov se župni dom nalazi u središtu sela i okružuju ga ostale kuće. Nikad nije imao noćne posjete niti su mu pred kućom bili parkirani sumnjivi automobili. Jedino što su mještani izdvojili je da je svećenik izrazito pazio na izgled.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 196
VIDEO

Strava u Bjelovaru: Ubio punicu i više puta izbo ženu pa se ubio: 'Žena nije u životnoj opasnosti'
DVOSTRUKO UBOJSTVO

Strava u Bjelovaru: Ubio punicu i više puta izbo ženu pa se ubio: 'Žena nije u životnoj opasnosti'

Dvostruko ubojstvo šokiralo je Bjelovar u subotu ujutro. U stravičnom zločinu još je jedna žena teško ozlijeđena potvrdili su iz policije
Kako Plenki drži konce Vlade i HDZ-a: 'U njegovu uskom krugu povjerenja samo su trojica...'
POLUGE VLASTI

Kako Plenki drži konce Vlade i HDZ-a: 'U njegovu uskom krugu povjerenja samo su trojica...'

Plus+ NOVI EXPRESS Uvid u kuloare Banskih dvora, gdje se ispod glasa analiziraju najnoviji detalji dogovora s DP-om, premijerovo raspoloženje i ono što dolazi u trećemu mandatu