News

Komentari 0

'Svaki tjedan - uhićeni HDZ-ovac jedan. Vožnja u pijanom stanju samo je vrh HDZ-ove kaljuže'

'Svaki tjedan - uhićeni HDZ-ovac jedan. Vožnja u pijanom stanju samo je vrh HDZ-ove kaljuže'

Novcem iz "projekta Slavonija" grade se hoteli po obali, kumovi, prijatelji, djeca utjecajnih HDZ-ovaca dobivaju na poklon novac iz fondova, ministri sami sebi isplaćuju poticaje, nabrojao je zastupnik Socijaldemokrata

Sada će nas HDZ opet uvjeravati kako je ovo super i kako nema nedodirljivih, no činjenica jest da je svaki tjedan uhićen HDZ-ovac jedan, poručuje Socijaldemokrat Domagoj Hajduković nakon privođenja HDZ-ovog župana Vukovarsko-srijemske županije Damira Dekanića. 

I to godinu dana nakon prometne nesreće u kojoj je sudjelovao kod Cerne službenim autom županije. Privedena su i tri policijska službenika i još nekoliko osoba jer USKOK sumnja na lažiranje izvješća o tome tko je Škodu tog dana uoči Uskrsa vozio.

Naime, u izvještaju se navodi 37-godišnjak kao vozač, a Dekanić kao suvozač. Župan je tvrdio kako on vozio nije jer je popio. Napuhao je 1,44 promila. No, u izvještaju nema izjava svjedoka koji su govorili kako su vidjeli da je župan, nakon slijetanja s ceste i zabijanja u ogradu obiteljske kuće, izašao sam iz Škode u vidno alkoholiziranom stanju. A inače je, 37-godišnjak koji se navodi kao vozač Dekanićev rođak.

- Novcem iz "projekta Slavonija" grade se hoteli po obali, kumovi, prijatelji, djeca utjecajnih HDZ-ovaca dobivaju na poklon novac iz fondova, ministri sami sebi isplaćuju poticaje, preplaćuju usluge... Vožnja u pijanom stanju, koliko god bila za osudu, samo je vrh kaljuže korupcije i učmalosti ortačke ekonomije u koju je HDZ pretvorio istok Hrvatske - ističe Hajduković.

Vukovarsko-srijemski HDZ pokrenuo je stegovni postupak protiv Dekanića. 

- Na pravosudnim je tijelima da utvrđuju nečiju eventualnu odgovornost za kaznena djela. Za razliku od oporbe, poštujemo presumpciju nevinosti, kao i samostalan rad pravosuđa te ne vršimo na nadležna tijela politički pritisak. Županijski će odbor sukladno Statutu stranke pokrenuti stegovni postupak pred časnim sudom županijske organizacije - priopćili su. 

Najčitaniji članci