News

Komentari 41

Dekanićev odvjetnik: 'On i dalje stoji pri prvom iskazu, nismo razgovarali o mogućoj ostavci'

Dekanićev odvjetnik: 'On i dalje stoji pri prvom iskazu, nismo razgovarali o mogućoj ostavci'

Na području Vukovarsko-srijemske županije u 6 sati ujutro počela je policijska akcija. Kako doznajemo, priveli su vukovarskog župana Damira Dekanića i još troje policajaca

Nakon što sutra budemo upoznati s razlozima uhićenja tada ćemo dogovoriti strategiju obrane, rekao je za RTL Danas Davor Ćavar, odvjetnik Damira Dekanića, uhićenog HDZ-ovog župana Vukovarsko-srijemske županije.

POGLEDAJTE VIDEO:

Na području Vukovarsko-srijemske županije u 6 sati ujutro počela je policijska akcija. Kako doznajemo, priveli su vukovarskog župana Damira Dekanića i još troje policajaca.

Uhićenja su kako se neslužbeno doznaje povezana s prometnom nesrećom u kojoj je Dekanić sudjelovao uoči Uskrsa prošle godine kod Cerne.

Dekanić se drži svog iskaza

Kako je odvjetnik objasnio, Dekanić i dalje stoji pri svom iskazu da nije vozio te večeri.

- Apsolutno, stoji kod svog prvog iskaza koji je dao u medijima nakon tog događaja - poručio je.

Otkrio je i što dalje očekuje.

- Mi o ostavci nismo razgovarali - to je još prerano, a o prijedlogu istražnog zatvora će odlučiti državno odvjetništvo, dakle USKOK nakon obavljenog ispitivanja. Nakon toga ćemo vidjeti što ćemo dalje - istaknuo je odvjetnik. 

Nekadašnji protukandidat

Zanimljiv detalj iz ovog slučaja je da je Dekanićev odvjetnik Ćavar bio njegov protukandidat SDP-a  na lokalnim izborima 2021. godine. Ćavar je ranije rekao da ga nije iznenadilo što ga je Dekanić imenovao odvjetnikom te da on kao profesionalac on ne bira klijente po političkim bojama.    

Najčitaniji članci