Obavijesti

News

Komentari 55

Skandalozne izjave psihijatrice o pokolju na Cetinju: 'To je u temperamentu Crnogoraca'

Skandalozne izjave psihijatrice o pokolju na Cetinju: 'To je u temperamentu Crnogoraca'

Moramo znati da živimo u Crnoj Gori, da su Crnogorci poznati po svom temperamentu, naročito na Cetinju, rekla je psihijatrica govoreći o stravičnom pokolju

Psihijatrica Branka Purlija gostovala je na javnom servisu Crne Gore i komentirala pokolj na Cetinju, no šokirala je izjavama koje relativiziraju stravična ubojstva govoreći o tome da je takvo ponašanje dio temperamenta.

- Nije pohvalno govoriti o psihičkom stanju, pogotovo preminulog. Također, moramo znati da živimo u Crnoj Gori, da su Crnogorci poznati po svom temperamentu, naročito na Cetinju. Vrlo obrazovani i gospodski ljudi, Cetinjani i Nikšićani i uopće svi Crnogorci. Oni su hrabri ljudi, imaju izrazit humor, poznato je da svaka zgrada na Cetinju ima svoj naziv i svaki psihijatar mora poznavati mentalitet sredine, odnosno te osobe. Ako usporedite mladića iz Vojvodine i mladića iz Crne Gore iz bilo kojeg grada, ono što radi mladić iz Crne Gore, ono što je nama normalno, ovom mladiću iz Vojvodine će biti nasilničko ponašanje. Što nije tako, to je nama jednostavno u temperamentu - rekla je doktorica Purlija prilikom gostovanja na RTCG-u.

Njene riječi izazvale su oštre reakcije javnosti, koja smatra da je iskoristila prostor da relativizira nasilje i opravda stravičan pokolj, prenosi Dnevni avaz.

Mučna ispovijest djeda ubijenih mališana s Cetinja: 'Da nam je barem jedno dijete ostavio...'
Mučna ispovijest djeda ubijenih mališana s Cetinja: 'Da nam je barem jedno dijete ostavio...'

Podsjetimo, Vuk Borilović je iz lovačkog karabina ubio deset susjeda i ranio još šestero ljudi, da bi na kraju i sam preminuo nakon što je upucan.