News

Komentari 65

Škaričić: Imamo 7000 mrtvih od korone, a vi mene pitate jesam li kriv za smrt nekoliko staraca

Škaričić: Imamo 7000 mrtvih od korone, a vi mene pitate jesam li kriv za smrt nekoliko staraca

Pogledajte malo što se u svijetu događa. U koliko je samo staračkih domova ušao virus? Vi sad mene zovete nakon godinu dana i želite me okriviti za nečiju smrt, rekao je ravnatelj Doma Ivan Škaričić

Početkom prošlog mjeseca navršilo se točno godinu dana od evakuacije u splitskom Domu za starije i nemoćne u Vukovarskoj ulici. U tjednima nakon nje, u splitskom je domu preminulo 18 štićenika koji su se zarazili korona virusom. 

Ivan Škaričić, ravnatelj doma, za Večernji list rekao je da se ne osjeća odgovornim. 

- Pa je li vidite što se sve u svijetu događa? U Hrvatskoj imamo 7000 mrtvih od pandemije, a vi mene pitate jesam li kriv za smrt nekoliko staraca - rekao je i dodao da policija i DORH još rade izvide i da se njih treba pitati za to. 

- Pogledajte malo što se u svijetu događa. U koliko je samo staračkih domova ušao virus? Vi sad mene zovete nakon godinu dana i želite me okriviti za nečiju smrt - odgovorio je na pitanje zašto pokušava opravdati svoje propuste sa žrtvama korona virusa u Hrvatskoj. 

- Vi svi koji ste pisali o tom slučaju pokušali ste plasirati ideju da sam ja kao član HDZ-a direktno ubio te ljude. Pa nije ih ubio HDZ nego virus - rekao je novinaru Večernjeg lista. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Škaričić je u srpnju prošle godine podnio izvješće na sjednici županijske skupštine. Tada je rekao da su sve poduzeli po svim napucima, čak i više. 

- Virus je prodro u Vukovarsku. Kako je prodro?  Mi ne znamo tko je donio virus, mi ne znamo tko je nulti pacijent. To je još uvijek nepoznanica - rekao je Škaričić dodajući da virus srećom nije prodro u Zentu i dom u Starom Gradu. 

Najčitaniji članci