Obavijesti

News

Komentari 3

Škola u Glini dobila je pijanino, na koncert došao i Josipović

Škola u Glini dobila je pijanino, na koncert došao i Josipović
4

Ovaj grad je kroz povijest, a posebno u posljednjem ratu zadužio sve nas i Hrvatska mu duguje više od pijanina, rekao je predsjednik Ivo Josipović na koncertu u Glini

VIDEO

U svečanost glazbe, uveličanu nazočnošću predsjednika Ive Josipovića prerastao je koncert prigodom predaje 50. pijanina kojega je Hrvatski kulturni klub darovao školskoj djeci Gline. Prvaci opere HNK Ivana Lazar, Miljenka Grđan, Branka Sekulić, Nikša Radovanović, Alen Ruško, Ivica Trubić i Tvrtko Stipić izveli su program popularnih arija, praćeni Mirom Flies Šimatovič na darovanom pianu pa se publika u prepunoj dvorani Hrvatskog doma uvjerila u dobar zvuk darovanog instrumenta.

Nakon arije "U boj u boj" iz Zrinskog kojom je program završen, oduševljeni Glinjani su pljeskom prozvali izvođače na bis i dobili prekrasnu izvedbu Fale, za koju su izvođači rekli da je nikada ranije nisu izvodili.

- Došao sam uživati u glazbi s Glinjanima. Ovaj grad je kroz povijest, a posebno u posljednjem ratu zadužio sve nas i Hrvatska mu duguje više od pijanina. Podržavam Hrvatski kulturni klub koji darivanjem piana djeci iz siromašnijih sredina približava glazbu i utječe da Republika Hrvatska postane zemlja obrazovanih, kreativnih i kulturnih ljudi - rekao je predsjednik Ivo Josipović.

- Prvi pijano smo darovali djeci u, tek oslobođenom, Vukovaru. Htjeli smo im olakšati povratak, izobraziti i oplemeniti. Program darivanja piana siromašnim, ratom opustošenim mjestima, nastavili smo u, između ostalih, Škabrnji, Iloku, Kninu, Udbini, Moravicama u kojemu su većina Srbi koji su tijekom rata ostali sa nama ali i nekadašnjim četničkim uporištima poput Plaškog, Korenice ili Gračaca. Glazba nema nacionalnosti niti granica. Piano je osnovni instrument. Omogućava ulaz u svijet glazbe. Glazba je jedina umjetnost koja ulazi u dušu. Piana dobivamo od sponzora Badela 1862 , gospode Zvonka Zubaka i Marija Živkovića te Milana Bandića, gradonačelnika Zagreba koji je darovao više od polovice svih instrumenata pa i ovaj koji smo večeras darovali Glini - rekao je Slobodan Kaštela tajnik HAZU.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'
HOROR U VRAPČU

Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'

Nesretnu ženu napao je u subotu u jutarnjim satima u domu na zapadu Zagreba. Uhićen je, a o motivima policija zasad ne želi spekulirati

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.
Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...