Obavijesti

News

Komentari 102

Školski autobus sletio u jarak: Petero djece lakše ozlijeđeno

Školski autobus sletio u jarak: Petero djece lakše ozlijeđeno
23

U izlijetanju busa lakše je ozlijeđeno petero djece. Bit će zadržani u bolnici do subote. Djecu je obišla pomoćnica ministra znanosti i obrazovanja Ankica Nježić

VIDEO

Nešto je počelo lupati. Pogledala sam prema naprijed i čvrsto se primila za sjedište. Upali smo u jarak, a vozač je ispao sa sjedala. Mislila sam da ćemo se prevrnuti,opisala nam je učenica. Ona je u petak oko 14.20 sati neozlijeđena izašla iz školskog autobusa koji je s ceste sletio u putni jarak u Pavlovcu kraj Daruvara. U autobusu je bilo 15-ak učenika.

Čitateljica kaže kako je jedna djevojka odletjela prema stražnjim vratima i u njih udarila glavom. Prednja vrata se nisu mogla otvoriti, ali vozač je stražnja uspio dovoljno odškrinuti da se kroz njih provuče par mladića. Oni su zgrabili nešto kraj ceste i s time razbili prozor kroz koji su izašli ostali učenici.  

Nakon policijskog očevida utvrđeno je da je uzrok slijetanja autobusa nedovoljan razmak od desnog ruba ceste. Policija će protiv 58-godišnjeg vozača, koji nije bio pod utjecajem alkohola podnijeti prijavu Prekršajnom sudu. Lakše je ozlijeđeno petero učenika u dobi od 15 do 17 godina, od kojih je četvero zatražilo pomoć u bjelovarskoj Općoj bolnici, a jedno dijete naknadno u ambulanti u Velikom Grđevcu. Četiri učenice su zadržane za 24-satnom promatranju. 

Ozlijeđene je obišla pomoćnica ministra znanosti, obrazovanja i sporta Ankica Nježić.

Vrata bila zaglavljena, pa su razbili prozor

Vozač (58) kaže kako mu je na ravnom dijelu ceste naišao kamion. Vozio je sredinom ceste. Pokušao ga je izbjeći i sletio. Vozio je djecu iz Grubišnog polja preko Hercegovca prema Zdencima. 

- Vozio je po liniji ceste i ja sam mu blicao očekujući da se pomakne. No, kad smo došli na par metara vidio sam da ćemo se sudariti i refleksno sam skrenuo desno uz sam rub ceste - kazao nam je vozač dodajući da u 38 godina staža nije imao niti jednu nesreću. Kamion je prošao, a on je autobusom zahvatio travnatu bankinu i nekih 50-tak metara pokušavao je izvući autobus na cestu.

- Kad je zadnji desni kotač skliznuo onda sam ostao bespomoćan i autobus je sjeo u jarak. Vrata su bila zaglavljena, pa smo razbili prozor kako bi djeca izašla van na sigurno - kazao je vozač. Dodao je kako nije bilo panike i da su svi stajali pokraj autobusa u polju, da bi u jednom trenutku jednoj djevojci pozlilo. Za nju kaže kako je najvjerojatnije udarila glavom u vrata, te je prevezena u bolnicu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 102
VIDEO

Jedna od najvećih grabljivica se pojavila u Plitvičkim jezerima. Nisu je vidjeli preko 70 godina
POGLEDAJTE VIDEO

Jedna od najvećih grabljivica se pojavila u Plitvičkim jezerima. Nisu je vidjeli preko 70 godina

U Nacionalnom parku Plitvička jezera, nakon više desetljeća, krajem travnja primijećen je suri orao. Ptica je strogo zaštićena i kritički ugrožena

Plenković se tajno sastao s DP-ovcima u kafiću kod Vukovara. Radić: 'Nismo se još dogovorili'
IZBORI 2024.

Plenković se tajno sastao s DP-ovcima u kafiću kod Vukovara. Radić: 'Nismo se još dogovorili'

Prošlo je šesnaest dana od parlamentarnih izbora, ali izborna slagalica i dalje nije završena. HDZ i DP nastavljaju pregovore
Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...
PRISILNO IH PRIVELI

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...

Pijane žene odbile su zapovijed policajaca da prestanu sa razbijanjem te je jedna policajca uhvatila za košulju te ga počela udarati po tijelu nastojeći ga izbaciti iz objekta kada je ušao