Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242
76 komentara

Škorića gurali Kovaču, podržao Plenkija pa digao ruke od svega

Škorić je već tri puta mijenjao svoje odluke o izborima u HDZ-u, a njegovo neodlučnost dovela je u jednom trenutku i do toga da su članovi stranke parali njegovu iskaznicu, nakon što je dao podršku Andreju Plenkoviću

Andrej Plenkovic HDZ
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
76 komentara

Petar Škorić, šef splitskog HDZ-a povukao je kandidaturu za potpredsjednika HDZ-a, nakon što je izazvao pomutnju u redovima HDZ-a. Podsjetimo, Škorić je nakon objave kandidature prvo izjavio da se neće prikloniti niti jednom timu, a zatim je odjednom bio kandidat u timu Kovača, Stiera i Penave. 

Andrej Plenkovic HDZ NEODLUČNI HDZ-OVAC Rekli su da će za Kovača, ali Škorić podržao Plenkovića

Nakon toga je u srijedu na Facebooku objavio kako će podržati Andreja Plenkovića, da bi u četvrtak navečer dignuo ruke od svega i objavio da povlači kandidaturu.

Odluku je objavio na Facebooku i njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

"Nakon objave svih kandidatura, sinoć sam podržao aktualnog predsjednika stranke Andreja Plenkovića u utrci za novi mandat, uvjeren da je to najbolje za Hrvatsku, a i s ciljem zatvaranja unutarstranačke blokovske kampanje koja se posljednjih dana usijala iznad svih granica dobrog ukusa. Uvjerenja sam da dosadašnji način vođenja kampanje, u koju sam i sam uvučen kroz razne političke špekulacije, vodi isključivo prema podjelama. S obzirom na navedeno i unatoč iskrenim političkim namjerama, donio sam odluku o povlačenju kandidature za potpredsjednika stranke, želeći sve potaknuti na smirivanje tenzija i "fair play" kampanju. HDZ je iznad svih nas pojedinaca i iz ovih izbora moramo izići jači.

GRAĐANI MU ZVONILI NA PORTAFON Ding-dong! Nema spavanja za šefa splitskog HDZ-a Škorića

Zahvaljujem svim članovima i simpatizerima stranke na pruženoj podršci od trenutka objave kandidature. U svojim istupima često sam naglašavao da je naše bogatstvo u širini i različitosti, a naša snaga u jedinstvu. Zalagao sam se protiv blokovskih podjela unutar jedne obitelji, a aktualnom predsjedniku sugerirao snažno povezivanje svih dijelova stranke i usklađivanje svjetonazorskih tema s potrebama našeg tradicionalnog glasačkog tijela. Svjestan sam da je jedno biti predsjednik stranke i provoditi stranačku politiku, a drugo biti premijer i provoditi državnu politiku. Nadam se i vjerujem da će buduće vodstvo stranke voditi računa o povratku povjerenja dijela naših glasača koji su nam na proteklim izborima uskratili podršku.

U daljnjem političkom djelovanju nastavit ću doprinositi jačanju zajedništva i poticanju unutarstranačkog dijaloga na svim razinama, jer samo svi zajedno možemo ostvarivati zacrtane političke ciljeve na dobrobit Hrvatske i svih naših sugrađana", napisao je Škorić.

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message