News

Komentari 72

Škorina sestra: 'Nastat će nepopravljiv kaos. Brat mi je pokvario ljetovanje ostavkom'

Škorina sestra: 'Nastat će nepopravljiv kaos. Brat mi je pokvario ljetovanje ostavkom'

Istaknula je da se to dogodilo HDZ-u ili SDP-u, predsjedništvo bi se sastalo isti dan. Dodala je i da se službena tijela stranke trebaju sazvati te da se Mario Radić 'ne snalazi u ovoj situaciji i radi jako puno grešaka'

Vesna Vučemilović još se uvijek nada da će njezin brat, Miroslav Škoro, barem do stranačkog izbornog sabora voditi Domovinski pokret, jer, kaže, boji se da će nastati nepopravljiv kaos, piše Slobodna Dalmacija.

- Ovo što se sad događa u stranci izgleda mi kao da gledam neku šekspirijansku predstavu u kojoj glasnici kao nekad na dvoru poručuju: - Kralj je mrtav, živio kralj! - i onda službeno objavljuju prijelaz kraljevske vlasti na njegova nasljednika.

Raspravlja se i tko bi mogao preuzeti mjesto predsjednika Domovinskog pokreta.

Vučemilović je dodala da Ivan Penava, gradonačelnik Vukovara, 'nema previše vremena ni za posao saborskog zastupnika, a kamoli da bi vodio jednu nacionalnu stranku'.

Osim Penave, 'u igri' je i Damir Vanđelić koji, kao i Penava, nije član Domovinskog pokreta.

- Da, nevjerojatne su te spekulacije. Još jedino nedostaje da objave oglas u novinama u kojem stoji: traži se predsjednik. To je doista sve skupa previše jadno.

Istaknula je da se to dogodilo HDZ-u ili SDP-u, predsjedništvo bi se sastalo isti dan. Dodala je i da se službena tijela stranke trebaju sazvati te da se Mario Radić 'naprosto ne snalazi u ovoj situaciji i radi jako puno grešaka'. 

- Mario Radić napravio je puno grešaka, izmislio nepostojeću funkciju i očigledno se čovjek ne snalazi jer je i njemu ovo sve novo.

Brat joj je pokvario ljetovanje

Vučemilović je kroz smijeh istaknula da joj je brat pokvario ljetovanje.

- Po cijele dane sam na telefonu i odgovaram na pozive, što članova, što novinara… Ja sam ušla u stranku da njemu pomognem. Nikad se prije nisam bavila politikom niti mi je ona što značila - rekla je i dodala da je svoju karijeru gradila u znanosti.

Ne zna što se dogodilo između Škore i Radića. 

- Ne znam ni kako je pravno utemeljena ostavka Miroslava Škore. Kakva je to ostavka koja je podnesena na Facebooku?! - rekla je i dodala da se Škoro treba izjasniti.

- Ima tu dosta nelogičnosti, tajming i kronologija događaja je pomalo čudna - objasnila je.   

Kazala je i da je Škoro čovjek trenutka, vrlo emotivan pa ne isključuje mogućnost da se predomisli i povuče ostavku.

- On povlači poteze kao poduzetnik, ali ovo nije poduzeće. Ovo je politika i ima svoja pravila - rekla je.

'Džabe smo krečili'

Objasnila je da je prerano govoriti hoće li se i sama kandidirati za predsjednicu stranke ističući da ovo nije predstava, nego stvarni život.

- Mi najprije moramo voditi računa o našem članstvu koje je uznemireno. Sve ovo što radim, radim zbog njih, zajedno smo ovo stvorili i ne bih htjela da na kraju ispadne po onoj narodnoj: 'džabe smo krečili'.     

Suradnja DP-a i HDZ-a

Vučemilović je istaknula da suradnja Domovinskog pokreta i HDZ-a na nacionalnoj razini nije moguća dok je god 'trgovačka koalicija vladajuća'.

Najčitaniji članci