News

Komentari 142

Škoro snimio predizborni spot s reperom Zizijem koji veliča nacizam, pa ga brzo maknuo

Škoro snimio predizborni spot  s reperom Zizijem koji veliča nacizam, pa ga brzo maknuo

Miroslav Škoro snimio je spot s reperom Zizijem o tome zašto voli Zagreb. Ubrzo ga je i uklonio jer Zizi u svojim djelima repa o tome kako 'puca po drotovima', a koketira i s ustaškim i nacističkim simbolima

Miroslav Škoro je s reperom Zizijem snimio propagandni spot u kojem objašnjava zašto voli Zagreb. Pjesma se zove 'Grad za sve nas' po Škorinom sloganu za lokalne izbore na kojima će pokušati postati gradonačelnik Zagreba. Ubrzo je spot i uklonio sa svoje službene stranice jer je do njega došla informacija da bi moglo biti nečega spornoga u vezi njegovog partnera iz reklame. 

- Ograđujem se od bilo kakvog totalitarizma i osuđujem sve totalitarne režime, pa i onaj ustaški kao i onaj komunistički - rekao je Škoro za Radio Sljeme. 

Zizi je zagrebački reper koji u svojim pjesmama pjeva o drogama, ubijanju policajaca, a poznat je i po veličanju nacizma i koketiranju s ustaškim i nacističkim simbolima. Tako se u njegovim pjesmama mogu čuti stihovi poput 'Serem se na drotove to normalna je stvar/ Pucam po njima kao Pablo Escobar /Dosta repera je lijevo al ja bit ću desno uvijek/ Komunjaru za uho vuko da mi kupi burek'  ili  'Zna se čija krv je čista, a čija je zamazana'. U njegovom opusu je i stih ' Mrčem ko Tony Montana, nije mi dosta pet grama'. 

U spotu za njegov najveći hit, 'After na krovu' Zizi skida majicu pa mu se na prsima vidi i tetovaža nacističkog carskog orla, odnosno Reichsadlera, a umjesto svastike, u krugu je DInamov grb. 

Na njegovom Instagram profilu se može naći i ustaška simbolika, no nakon otkrića medija, Zizi je zaključao profil. Inače, Škoro je ovaj spot najavio riječima:

Uz pomoć dragog Zizi-a pretočio sam u pjesmu sve ono što osjećam prema Zagrebu u kojem sam stvorio dom, obitelj i koji jako volim... - napisao je na Facebooku. 

Najčitaniji članci