Obavijesti

News

Komentari 74

Skoro tragedija: Putnički i brzi vlak sreli se na istom kolosjeku

Skoro tragedija: Putnički i brzi vlak sreli se na istom kolosjeku
1

Nevjetrojatna sreća bila je što je putnički vlak iz Rijeke usporavao jer je morao stati. Brzi iz Zagreba je trebao nastaviti put bez stajanja, no strojovođa je počeo kočiti

VIDEO

Putnici u dva vlaka za dlaku su izbjegli tragediju nakon što su se vlakovi u utorak našli na istoj pruzi. Putnički vlak iz Rijeke za Moravice krenuo je u 15.20 sati, a vlak iz Zagreba za Rijeku u 11 sati. Na željezničkoj postaji Plase oko 16 sati našli su se 'licem u lice'. Nevjerojatna sreća bila je što je putnički vlak iz Rijeke usporavao jer je morao stati na postaji po redu vožnje. Brzi iz Zagreba je trebao nastaviti put bez stajanja, no strojovođa je uočio nadolazeći vlak i počeo kočiti. 

Putnici iz oba vlaka nisu ni znali o čemu je riječ, ali sve im je bilo jasno kada su izašli van i vidjeli vlakove na istoj pruzi u suprotnim smjerovima na udaljenosti od samo 150 metara.

Promrzli putnici sve do 19 sati čekali su da po njih iz Rijeke dođe autobus. 

- Sramota za željeznicu. Čekamo tri sata i nitko da nam se obrati - rekao je za Novi List student prava koji je vlakom krenuo iz Zagreba.

- Koliko su ovi iz Željeznica već imali incidenata na prugama diljem naše zemlje mogli su se barem organizirati za incidentne situacije i odmah nuditi  putnicima kavu i pecivo - komentirao je jedan od putnika. 

Slična situacija pukom srećom izbjegnuta je i prije nešto više od dva tjedna kod željezničke postaje Sibinj, nedaleko Slavonskog Broda. Brzi vlak na relaciji Zagreb-Vinkovci zaustavio se prije skretnice za ulazak na kolosijek na kojemu je već stajao teretni vlak iz smjera Vinkovaca. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 74
VIDEO

Nova runda saharskog pijeska stiže nad Hrvatsku:  Nebo će se zamutiti, evo kad se očekuje...
VELIKA PROGNOZA ZA VIKEND

Nova runda saharskog pijeska stiže nad Hrvatsku: Nebo će se zamutiti, evo kad se očekuje...

Zbog saharskog pijeska u višim slojevima atmosfere nebo će biti mutno žućkaste boje. Do sredine idućeg tjedna promjenljivo, red kiše. red sunca...

FOTO Pogledajte luksuznu vilu novog ministra turizma. Zaradio 59.000 eura od iznajmljivanja
ODSJEDNI KOD MINISTRA

FOTO Pogledajte luksuznu vilu novog ministra turizma. Zaradio 59.000 eura od iznajmljivanja

Prema podacima iz imovinske kartice koju je zadnji put mijenjao u veljači ove godine, ministar godišnje od najma ove vile zaradi 59.000 eura. Vila je već bukirana za cijelu sezonu sve do početka listopada
DOZNAJEMO Beba koju su našli u Zaprešiću ide u Nazorovu. Ravnateljica: Jučer su nas zvali
MALI IVAN JOŠ JE U BOLNICI

DOZNAJEMO Beba koju su našli u Zaprešiću ide u Nazorovu. Ravnateljica: Jučer su nas zvali

Dijete se i dalje nalazi u bolnici, a nakon otpusta iz bolnice, djetetu se priznaje usluga smještaja u adekvatnu udomiteljsku obitelj ili ustanovu socijalne skrbi - odgovorili su za 24sata iz Hrvatskog zavoda za socijalni rad.