Obavijesti

News

Komentari 223

Ranjeni pljačkaš banke došao k svijesti, ispitali ga u bolnici

Ranjeni pljačkaš banke došao k svijesti, ispitali ga u bolnici
31

Dvojica pljačkaša upala su u poslovnicu Privredne banke i uzela novac. U bijegu su zatim naletjeli na policajce. U vatrenom obračunu jedan je od pljačkaša ranjen

VIDEO

U Privrednu banku u Strossmayerovoj ulici u Slavonskome Brodu pljačkaši su upali u četvrtak oko 13 sati. U poslovnici je bilo dvadesetak klijenata, zaposlenici i zaštitar. Izvukli su oružje i zaprijetili. Zaposlenici su im predali novac i dvojica pljačkaša dala su se u bijeg. No kad su izašli iz poslovnice, naletjeli su na policijsku patrolu. Policajce je alarmirao netko od prolaznika koji je primijetio nešto čudno u banci. Bili su na obližnjoj tržnici te su brzo stigli. Policija je čekala u haustoru da izađu. Kad su pljačkaši istrčali, izašli su iz zasjede.

- 'Stoj, stoj!', povikali su policajci. Zapucali su na pljačkaše te se čulo nekoliko rafala - rekao je očevidac. 

Jedan od pljačkaša pao je ranjen. Navodno su ga pogodili u trbuh. Hitno je prevezen u brodsku bolnicu, gdje se još bore za njegov život. U policiji kažu da su mu uzeli “parafinsku rukavicu”, ali ne mogu sa sigurnošću tvrditi da je baš on sudjelovao u pucnjavi ispred banke u kojoj je gotovo 20 hitaca uspaničilo cijeli grad.

Drugi pljačkaš je uspio pobjeći. U bijegu se sukobio s jednim policajcem i udario ga pištoljem po glavi. Policajac je lakše ozlijeđen. Zbog potrage za pljačkašem Slavonski Brod je pod blokadom. U vrijeme pljačke policiji je navodno dojavljeno da je u zgradi županije postavljena bomba. Pretpostavlja se kako su pljačkaši lažnom dojavom htjeli odvratiti pozornost policije.

- Drugi pljačkaš je pobjegao na motociklu tamnoplave ili crne boje, nosio je također tamnu kacigu i još mu nismo ušli u trag. S obzirom da je u isto vrijeme u zgradi Županije netko dojavio da je podmetnuo bombu, što se pokazalo lažnom uzbunom, ne isključujemo povezanost ta dva događaja. Vjerojatno su tim pozivom htjeli policiju odvesti na drugu stranu - kaže Antun Jakobović, policijski glasnogovornik.

Pljačkaše je primijetio netko tko je bio na bankomatu blizu ulaznih vrata dok su oni tjerali zaštitara u banci da klekne. Očevidac je alarmirao policiju, koja je automobilima blokirala sve prilazne ulice i čekala da pljačkaši napuste banku kako ne bi ugrozili sigurnost dvadesetak ljudi koji su se nalazili unutra. Iako se policija potrudila osigurati područje oko banke, jedan pljačkaš im je ipak uspio izmigoljiti. Navodno je u pucnjavi između policije i pljačkaša ispaljeno više od 20 metaka. Kad su svladali pljačkaša, policija je pronašla razasuti plijen po obližnjim haustorima.

- Novca je bilo posvuda, vjerojatno nisu ni vidjeli kako im je ispao - rekao je jedan od očevidaca nakon pljačke. Pljačkaši su za sobom bacali i kune i eure. Ostale su im i torbica u koju su ubacili novac te crvena motociklistička kaciga. Ranjenom pljačkašu je ispao i pištolj. Pretpostavlja se kako su u pljačku krenuli skuterom. Nakon razbojništva svi klijenti koji su bili u banci razbježali su se ili otišli na razgovor u policiju. Nasreću, nitko od njih nije ozlijeđen.

- Baš smo bili počeli ručati. Začuli smo desetak pucnjeva. Istrčali smo na balkon i čuli ljude koji su izletjeli iz banke i bježali. Čuo sam i zaštitara da je barem četiri puta viknuo. Strašno sam se prepao - rekao nam je stanar zgrade iznad banke.

Djelatnica pekarnice primijetila je policajce koji se šuljaju prema banci. Kaže kako je do danas mislila da se to događa samo na filmovima. 

- Nisam mogla vjerovati kad sam vidjela da pljačkaši doslovno trgaju pištolj iz futrole zaštitara koji je klečao na koljenima - kaže Ružica, zaposlenica pekare.

Oko 19 sati ranjeni pljačkaš je došao k svijesti te su ga policajci ispitali u bolnici. Život mu je i dalje ugrožen jer je zadobio prostrielnu ranu u predjelu trbuha, rekao je dežurni liječnik. 

Brođani su poslijepodne zgroženo komentirali kako je vrijeme da se stane na kraj kriminalu. Od početka godine u Slavonskom Brodu već su opljačkane dvije banke, poštanski ured, dvije zlatarnice i tri kladionice.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 223
VIDEO

Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'
HOROR U VRAPČU

Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'

Nesretnu ženu napao je u subotu u jutarnjim satima u domu na zapadu Zagreba. Uhićen je, a o motivima policija zasad ne želi spekulirati

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
'Imamo 76 ruku i bez zastupnika manjina': Tko je misteriozni žeton u slagalici nove Vlade?
DOGOVORILI SU VLADU?

'Imamo 76 ruku i bez zastupnika manjina': Tko je misteriozni žeton u slagalici nove Vlade?

Plus+ Domovinski pokret i HDZ s Vesnom Vučemilović imaju 75 ruku. Fali im jedna bez manjina. IZ DP-a tvrde da imaju i tu ruku