Obavijesti

News

Komentari 4

Slavi infarkt: Veseli Ivo (73) je proslavio svoj 10. rođendan

Slavi infarkt: Veseli Ivo (73) je proslavio svoj 10. rođendan
3

Obljetncia infarkta: Veselicom uz prijatelje i rodbinu Ivo Vuk prisjeća se dana kad ga je zamalo srce izdalo, a liječnik je pozvao veterinara jer mu je pacijent Vuk

VIDEO

Ivo Vuk (73) samouki umjetnik i ove je godine u svojoj klijeti u Purićanskim Vinogradima pokraj Bjelovara proslavio ‘novi’ deseti rođendan. Nakon infarkta koji ga je 30. kolovoza 2001. pokušao srušiti s nogu, ovaj istinski veseljak kojeg poznaje cijeli bjelovarski kraj odlučio se na neobičnu veselicu. Već iduće godine na taj dan pozvao je rodbinu, prijatelje i poznanike. Okupilo ih se 30-ak. Uz prasetinu, janjetinu i vino, mnogi od njih nisu ni znali razlog veselju, ali je njegov unuk imenjak, koji je tada imao osam godina, objašnjavao da djed slavi lažni rođendan.

Prisjećajući se tog dana kad ga je pogodio infarkt, Vuk kaže kako je nakon boli i muke cijelu noć ujutro otišao do liječnice.

- S vrata me pitala jesam li srčani bolesnik. Odgovorio sam da ja nemam srca. No nakon EKG-a poslala me na interni odjel, a ja još nisam vjerovao da me srce izdalo - govori presretni Ivo.

Na internom je sreo prijatelja liječnika, koji je rekao sestri da nazove veterinarsku stanicu.

- Sva se zbunila, krenula prema telefonu, a on joj je objasnio da bi bilo normalno da dođe veterinar jer imaju vuka za pacijenta, ali da će ipak ovaj put pregled obaviti sam - kaže Ivo tresući od smijeha.

Ove je godine pomaknuo proslavu “rođendana” za listopad zbog rodbine koja je doputovala iz Australije, a već kuje planove za proslavu sljedećeg, 11. rođendana 30. kolovoza iduće godine.

S harmonikom se druži već pola stoljeća

Za oporavka privremeno se odrekao velike ljubavi, harmonike, ali ponovno ju je uzeo u ruke 30. siječnja 2002.

- Kakvo bi to Vincekovo bilo bez mene i harmonike. Od tada sam se sasvim vratio u život. Držim se savjeta liječnika da stanem kad se umorim i idem dalje - kaže Ivo, autor mnogih pjesama i jingla Bjelovarskog sajma.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući
Peđa Grbin nakon  pregovora s DP-om:  Odluka kako dalje je na njima. Naša pozicija je jasna...
VIDEO: OBRAĆANJE ŠEFA SDP-A

Peđa Grbin nakon pregovora s DP-om: Odluka kako dalje je na njima. Naša pozicija je jasna...

Do potrebnih 76 ruku još nitko nije došao, HDZ je, podsjećamo, na ovim parlamentarnim izborima osvoji 61 mandat, SDP 42, dok je Domovinski pokret s 14 osvojenih mandata 3. stranka u državi...