Obavijesti

News

Komentari 22

'Slavica je tražio helikopter da mogu tragati za vatrogascima'

'Slavica je tražio helikopter da mogu tragati za vatrogascima'
1

U nastavku suđenja Draženu Slavici za tragediju na Kornatima odbili su zahtjev tužitelja da se rasprava snimi. Naime, sud u Zadru nije tehnički opremljen za to

VIDEO

Glavna rasprava u postupku protiv Dražena Slavice neće se tonski snimati kako je to tražio šibenski tužitelj Zvonko Ivić jer Županijski sud u Zadru tehnički nije opremljen za takvo što. Ivić je to tražio zbog učinkovitijeg tijeka postupka  i točnijeg unošenja iskaza svjedoka u zapisnik.  Predsjednik sudskog vijeća Boris Babić mu je odgovorio da se najviše vremena potroši na pitanja koja nemaju nikakve veze sa činjeničnim opisom i pravnim kvalifikacijama iz optužnice. Upravo šibenski tužitelj najčešće postavlja takva pitanja koja mu sudsko vijeće uglavnom zabranjuje. 

I u nastavku rasprave u četvrtak gotovo dva sata ispituje svjedoka Tomislava Vuku, pomoćnika glavnog vatrogasnog zapovjednika za priobalje.

- Bio sam na Hvaru gdje je bjesnio požar kada me nazvao Dražen Slavica. Rekao mi je da gori na Kornatima i da su mu potrebne dodatne snage. Toga dana nekoliko puta sam se čuo s njim i stalno mi je ponavljao da ne može stupiti u kontakt s Dinom Klarićem. Između 16 i 17 sati tražio je helikopter za potragu za vatrogascima u okruženju. Tek kasnije, oko 19 sati, saznao sam što se tamo stvarno dogodilo - rekao je Vuko. 

Objasnio je da županijski vatrogasni zapovjednik kad na svom terenu ima više požara odluku o slanju kanadera donosi na temelju informacija s terena i mora odlučiti doslovno u minuti.

Tijekom petosatnog svjedočenja Tomislav Vuko je u jednom trenutku promijenio svoj iskaz. Najprije je tvrdio da je za stradale vatrogasce na Kornatu saznao tek između 19 i 20 sati, na putu iz Splita u Šibenik. No, tada mu je Slavičin branitelj Čedo Prodanović predočio da je u razgovoru s dežurnima u VOS-u u Divuljama u 17.56 sati rekao da ranjenike prevezu u splitski KBC Firule, te da o svemu budu tiho, dok ne budu sigurno što je prava istina. Vuko se tada odjednom sjetio da je to moguće i potvrdio da su mu tada o ranjenima javili Slavica i kolege iz Divulja. Isto tako je tvrdio da tada nije znao da su vatrogasci s Kornata u 16.25 javili u Šibenik da ima mrtvih i ranjenih i da se hitno pošalje pomoć. Odvjetnik Prodanović tada mu je opet predočio isti dokaz, iz kojega je vidljivo da se u 16.58 sati raspitivao što je s helikopterom koji je u 16.30 poletio kako bi pronašao ozlijeđene vatrogasce. 

Glavnu raspravu u četvrtak obilježila su i stalna upozorenja predsjednika Sudskoga vijeća Borisa Babića tužitelju Iviću i odvjetniku Prodanoviću da jedan drugom ne upadaju u riječ. Kada mu se u jednom trenutku šibenski tužitelj obratio riječima „Brate mili“, sudnica je prasnula u smijeh, a sudac Babić je zamolio za red.

- Nit' sam Vam mio, nit' sam Vam brat. Ja sam predsjednik Sudskoga vijeća i molim Vas da mi se ne obraćate s 'brate mili' – upozorio je sudac tužitelja. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu