Obavijesti

News

Komentari 28

Slavicu se tereti jer nije na vrijeme obavijestio o tragediji

Slavicu se tereti jer nije na vrijeme obavijestio o tragediji
1

U sudnici su se preslušavali tonski zapisi zadarskoga Centra 112, koji su zaprimili uspaničeni poziv predsjednika MO Kornat da u uvalu Šipnata treba poslati brodove

VIDEO

Sve do 20 sati 30. kolovoza 2007. godine šibenski Centar 112 nije imao nikakvih konkretnih informacija što se događalo na otoku Kornatu, te da je prije gotovo pet sati stradalo i poginulo više vatrogasaca. To je bilo jasno nakon preslušavanja audio-zapisa telefonskih razgovora operatera šibenskoga centra s drugim hitnim službama i novinarima u nastavku suđenja Draženu Slavici. Naime, tek tada su od kolega iz Zadra saznali da je u tijeku spašavanje stradalih gasitelja. 

Upravo je to jedna od točaka optužnice, u kojoj se Slavici stavlja na teret da o tragediji nije obavijestio Državnu upravu za zaštitu i spašavanje i tako utjecao na kašnjenje akcije spašavanja ozlijeđenih vatrogasaca. 

U sudnici su se preslušavali i tonski zapisi telefonske komunikacije djelatnika zadarskoga Centra 112, koji su zaprimili uspaničeni poziv predsjednika MO Kornat da hitno u uvalu Šipnata treba poslati što više brodova, jer ima mrtvih i ranjenih vatrogasaca. 

GSS-ovcima rekli da gori na Hvaru

Pomoć s Kornata tražili su i splitski HGSS-ovci, od kojih je jedan uporno ponavljao da brodovi trebaju doći u Šipantu na Hvaru. 

Kad su ga u Zadru ispravili da je riječ o Kornatima, on je odgovorio kako mu je rečeno da idu spašavati na Hvar. 

Širi li se optužnica protiv Slavice?

Sudsko vijeće u roku od pet dana odgovorit će na zahtjev tužiteljstva da se proširi optužnica protiv Slavice, te izvedu još neki dokazi. 

Sudsko vijeće pod predsjedanjem Borisa Babića taj je zahtjev već odbilo jer nove dokazne prijedloge ne smatra bitnima za utvrđivanje odgovornosti optuženoga Slavice. Sudsko vijeće isto misli i o prijedlozima obitelji 12 stradalih vatrogasaca.

- Raspravni sud ne provodi istragu ni istražne radnje protiv nepoznatih osoba, niti je ovlašten utvrđivati inkriminirane činjenice i okolnosti optuženiku, nego efikasno provoditi dokaze bitne za utvrđivanje odgovornosti optuženoga, rekao je u ime vijeća predsjednik Boris Babić, koji nakon više od dvije i pol godine suđenja očito napokon želi privesti kraju postupak. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...