Obavijesti

News

Komentari 255

Slavka Linića izbacili iz SDP-a; Komadina: Ovo je tužan dan

Slavka Linića izbacili iz SDP-a; Komadina: Ovo je tužan dan
29

Nakon maratonske sjednice Glavnog odbora SDP-a, 98 članova je odlučilo da Slavko Linić više nije član stranke. Linić je kazao kako odluku u potpunosti prihvaća

VIDEO

Nakon maratonske sjednice Glavnog odbora SDP-a, s 50 glasova za i 47 protiv odlučeno je da Slavko Linić više nije član te stranke. 

Prihvaćam odluku kolega iz Glavnog odbora, kazao je izbačeni Linić.

-Za raspuštanje riječke organizacije SDP-a pitajte premijera koji je pun mržnje. Neću otići u nikakvu stranku i raditi protiv SDP-a, to su premijerove gluposti. Ja sam oduvijek bio vjeran SDP-u, svojoj dojučerašnjoj stranci -  vidno potreseni Linić rekao je novinarima.

>>> Tijek cijele sjednice Glavnog odbora SDP-a pročitajte u LIVE tekstu

Šef stranke Zoran Milanović novinarima je nakon objave odluke tek kratko rekao kako se ispričava javnosti što je cijeli dan terorizirana. 

- Ovo nisu hrvatski problemi - poručio je. Na pitanja nije želio odgovarati. 

'Neću se žaliti, odluku prihvaćam'

Izbačeni Slavko Linić rekao je kako odluku u potpunosti prihvaća i dodao kako se neće žaliti. 

- Lider stranke ne dijeli stranku. Ovo je Pirova pobjeda. SDP je izgubio. Tužan dan, liči mi na karmine - rekao je nakon izbacivanja Slavka Linića Zlatko Komadina, koji je od samog početka bio na njegovoj strani. Kazao je kako ovo nije raskol, ali zaključio kako je interesantno da su glasovi 'pola-pola'.

- Žao mi je što je Slavko prešao Rubikon svojim izjavama. Nitko ne ruši Vladu ovim potezom - rekao je. 

- SDP je vrhunska demokratska stranka gdje su svi mogli bez straha govoriti što misle - rekao je Josip Leko nakon što je pred novinare iznio službene rezultate glasovanja. Dodao je kako smatra da je izbacivanje Linića bilo preuranjeno te da je trebalo čekati rezultate DORH-a vezano uz istragu. 

- Sada je najvažnije da se stranka reformira - zaključio je Leko. 

Za raspravu o Liniću javilo se 50 govornika

Sjednica Glavnog odbora počela je u subotu ujutro nakon obraćanja šefa stranke Zorana Milanovića. Uvodno je rekao kako će se danas baviti ugodnim, ali i neugodnim stvarima koje su iza stranke te onim što tek slijedi. Dodao je da su kao Vlada doživljavali destrukcije od interesnih skupina kojima promjene nisu interesu. Nakon govora novinari su zamoljeni da izađu iz dvorane i 'maraton' je počeo. 

Sve do kasnog poslijepodneva SDP-ovci su raspravljali o rezultatima na izborima za europski parlament. Točka o isključenju Slavka Linića iz članstva bila je druga na redu. Rasprava o gorućem pitanju počela je oko 16 sati. O toj temi koja je podijelila SDP čak 50 govornika imalo je nešto za reći. 

'Zorane, diktirao si tekstove protiv mene'

Najoštrija rasprava vodila se između Nade Čavlović Smiljanec i samog Slavka Linića koji je Zorana Milanovića optužio da je ''diktirao tekstove protiv njega'' te ga je ponovno optužio za prisluškivanje. 

Nada Čavlović Smiljanec izrazila je razočaranje i kazala kako je Linić lagao kada  ju je optužio za navodne mutne poslove s bratom Zorana Milanovića. 

- Bivši ministar bio mi je uzor i to nisam od njega očekivala - rekla je. Istaknula je kako nitko nikada nije pomislio da je ''Slavko uzeo neki novac''.

- Ja sam samo htjela da se to provjeri, a on to nije htio - rekla je. 

Jovanović: Linić je SDP isporučio zločinačkoj organizaciji 

Ministar Željko Jovanović također je govorio tijekom rasprave na kojoj se dvorana podijelila na 'gornji dom' koji je na strani Linića i 'donji dom', odnosno donji dio dvorane, u kojem su sjedili Milanovićevi podupiratelji. 

Jovanović je 'otvorio dušu' i rekao kako mu nikada nije bilo teže kao na dan sjednice Gradskog odbora SDP-a u Rijeci kada su ga kolege nazvale 'izdajnikom'. Ponovio je da je Slavko Linić otišao predaleko i poručio da ga treba izbaciti iz stranke jer je svojom konferencijom za novinare ''SDP isporučio zločinačkoj organizaciji koja ima presudu''. 

Slavko Linić nastavio se braniti te je ponovno iznio kronologiju i detalje slučaja Spačva i Šegon. Dio njegovog govora Zoran Milanović nije ni slušao već se pokušavao smiriti u stranačkoj kantini.

Tajno glasovanje predložio Milanović

Nakon rasprave koja je trajala gotovo šest sati, pokušavalo se prebrojati članove i utvrditi postoji li kvorum. 

Tijekom rasprave pojavljivale su se razne informacije o tome hoće li se glasovati tajno ili javno. Želju da članovi Odbora svoj stav izraze na glasačkim listićima izrazio je među ostalima i Rajko Ostojić.  Tajno glasovanje, kazao je, je u interesu stranke kako se ''sutra ne bi pobrojavali tko je glasovao za, a tko protiv''. 

Na kraju je i sam Milanović predložio da glasovanje bude tajno, što je i prihvaćeno. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 255
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...