Obavijesti

News

Komentari 27

Slavko Linić: Ne vidim razlog za smjenu Čavlović-Smiljanec

Slavko Linić: Ne vidim razlog za smjenu Čavlović-Smiljanec
3

Ministar je u očitovanju rekao da je Smiljanec spor riješila plaćanjem duga na kamatu koji je sporila pa se ne radi ni o dugu prema državi ni o zlouporabi položaja

VIDEO

Ministarstvo financija na svojim je stranicama objavilo očitovanje ministra Slavka Linića vezano za dugovanja pomoćnice ministra Nade Čavlović-Smiljanec.

Ministar je rekao da propustom svoje pomoćnice smatra činjenicu da je dugove prema kreditnim institucijama izvršila za zakašnjenjem, ali to ne vidi kao razlog za njezino razrješenje.

Linić je istaknuo da Čavlanović-Smiljanec kao ravnateljica Porezne uprave ne bi smjela imati obveze ni prema državi ni osobne obaveze, kao niti obaveze prema kreditnim institucijama ili građanima. 

Naglasio je da je njegova zamjenica spor s PBZ-Cardom i Zagrebačkom bankom-Mastercard riješila plativši dug na kamatu koji je sporila pa se ne radi niti o dugu prema državi niti o zlouporabi položaja za stjecanje bilo kakve koristi za sebe ili drugoga. 

U očitovanju su navedeni i parnični sporovi koje je Čavlović-Smiljanec vodila na dan imenovanja na funkciju pomoćnice ministra i ravnateljice Porezne uprave 1. siječnja 2012. na Općinskom sudu u Virovitici.

Po osnovi kartičnog poslovanja s PBZ-Cardom od 110.046,16 kuna plaćeno je 31.000,00 kuna te ističe da je preostali dio podmiren višekratnim uplatama nakon imenovanja. Potvrdom PBZ-Carda od 27. veljače potvrđeno je da su obaveze s kamatom i pripadajućim sudskim troškovima izmirene. Obaveze datiraju iz 2009. i 2010. godine jer je Čavlović-Smiljanec po ovrhama Slatinske banke te Privredne banke Bjelovar plaćala kao jamac-platac po kreditima drugih osoba koje su prestale plaćati svoje obveze. Dodaje se i da s obzirom na isplate po osnovu jamstva nije redovito plaćala svoje obaveze po kartičnom poslovanju, a ukupni dug je velik iz razloga visokih zateznih kamata i sudskih troškova.

Po osnovi kartičnoga poslovanja Zagrebačke banke "Mastercard" u iznosu od 38.500,00 kuna, navodi se kako je dug uplaćen temeljem pravomoćnoga rješenja tijekom veljače ove godine, tako da pomoćnica ministra financija Nade Čavlović - Smiljanec nema više obaveza po navedenom dugu.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu