Obavijesti

News

Komentari 33

Slavni kuhar u Petrčanima uz delicije je 'posluživao' i kokain

Slavni kuhar u Petrčanima uz delicije je 'posluživao' i kokain
1

Na Općinskom sudu u Zadru je u petak započelo suđenje 41-godišnjem Franzu Castlungeru, glavnom chefu kuhinje u prestižnom restortu u Petrčanima i to za - preprodaju kokaina.

VIDEO

Franz Castlunger, poznati kulinarski majstor iz Južnog Tirola u sjeveroistočnoj Italiji, je uz pomoć još dvojice zaposlenika resorta 'Falkensteiner Hotel & Spa Iadera', rečeno je na Općinskom sudu u Zadru, preprodavao kokain na području Petrčana i Zadra

Castlunger je jednom od njih davao novac i plaćao troškove rent-a-car-a kako bi mu nabavljao kokain na zadarskom i zagrebačkom području. U razdoblju od rujna do listopada 2015. godine slavni je chef kokain u većim količinama nabavljao u šest navrata. 

- Franka sam upoznao u kuhinji gdje sam mu i trebao predati kokain. Ušli smo u razgovor može li se nabaviti, na što sam mu rekao da može. On je bio prijatelj s mojim gazdom, a tada je u Falkensteineru imao veliki utjecaj i pitalo ga se za svašta, jer su on i direktor resorta iz istog mjesta u Južnom Tirolu. Mogli su nam namjestiti posao, to je bila usluga za protuuslugu, svjedočio je pred sudom 44-godišnjak koji je za resort nabavljao ribu. 

Nakon tog je razgovora za chefa na Gaženici kupio 48,80 grama kokaina što je koštalo oko 30 tisuća kuna. Kokain je nosio u kutiji mobitela, a na ulazu u hotelsko naselje tada su ga zaustavili inspektori Odjela kriminaliteta droga i uhitili. Priznao je i kako je kuharu još jednom donosio kokain i to za 'probu'. 

- Nije isprobao ispred mene, otišao je i nakon nekog vremena mi rekao da to ne valja, pa je kokain vraćen. Cijena je bila 600 kuna po gramu, rekao je 44-godišnjak koji nije htio otkriti ime čovjeka koji mu je u Gaženici prodao kokain. 

Drugi kuharov 'pomagač', konobar iz kompleksa Falkensteiner na zadarskom Boriku, pred sudom je rekao da se ne sjeća je li kokain nabavio od Franzovog nabavljača te naglasio kako je to policiji priznao jer su mu prijetili. 

-  On je radio u Punta skali, a ja na Boriku, Franza sam znao samo iz viđenja. U policiji su mi rekli da moram potpisati zapisnik jer će mi se početi događati neke stvari u životu koje mi se dosad nisu događale. Nije mi se to više dalo slušati pa sam ga potpisao. Inače sam taj dan imao slobodan i bio sam u alkoholiziranom stanju pa se ničega ne sjećam, rekao je 31-godišnji konobar. 

Kuhar Franz Castlunger će svoju obranu iznijeti na samom kraju postupka, a na sudu je rekao kako se ne osjeća krivim te kako je kokain nabavljao za osobnu upotrebu. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa