Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242
32 komentara

'Slijedi najgora ekonomska kriza nakon Velike depresije'

Georgieva je dodala da očekuje djelomični oporavak sljedeće godine, ako se pandemija ublaži u drugoj polovici ove godine. Ali je upozorila i da se situacija može i pogoršati

Staff cleans signage at International Monetary Fund headquarters in Washington
Foto: YURI GRIPAS
32 komentara

Pandemija koronavirusa pretvorit će ovogodišnji ekonomski rast u negativan, rekla je u četvrtak čelnica Međunarodnog monetarnog fonda, upozorivši da se svijet suočava s najgorom ekonomskom krizom od Velike depresije 30-tih godina prošlog stoljeća.

Pandemija će imati "najgore ekonomske posljedice od Velike depresije" 1929., rekla je Georgieva koja je svoju procjenu dala uoči proljetnog zasjedanja MMF-a i Svjetske banke.

DOBRE VIJESTI MMF: Hrvatsko gospodarstvo rast će duplo jače od ostalih...

Najpogođenije će biti zemlje u razvoju i brzorastuća tržišta, dodala je, i oni će trebati stotine milijardi dolara strane pomoći.

"Prije samo tri mjeseca, očekivali smo rast prihoda po glavi stanovnika u 160 naših zemalja članica u 2020", rekla je.

"Sada su se stvari okrenule naopako: očekujemo pad prihoda ove godine po glavi stanovnika u preko 170 zemalja", kazala je.

Karlovac: Izjave za medije nakon sjednice Vlade ZDRAVKO MARIĆ: 'MMF ukazuje na potrebu da se određene neravnoteže isprave'

Georgieva je dodala da očekuje djelomični oporavak sljedeće godine, ako se pandemija ublaži u drugoj polovici ove godine. Ali je upozorila i da se situacija može i pogoršati.

Karantene koje su nametnule brojne vlade natjerale su kompanije na zatvaranje i otpuštanje ljudi.

Former International Monetary Fund chief Rodrigo Rato arrives to enter prison in Soto del Real ODLAZAK NA ROBIJU Bivši šef MMF-a prije ulaska u zatvor tražio oprost od društva

Ranije ovaj tjedan, UN-ova studija pokazala je da se 81 posto od svjetske radne snage, njih 3,3 milijarde, zbog epidemije suočilo s djelomičnim ili potpunim zatvaranjem radnog mjesta.

Tema: Kupujmo domaće proizvode – čuvajmo radna mjesta

Možda vas zanima i ovo:
Message