Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Slijepom pastiru Mati Zoki (33) i dalje treba pomoć za obitelj

Obitelj je dobila oko 15.000 kuna, no hitno im treba novi krov jer ovaj prokišnjava. Ako se uplati više novca, utrošit će se na Matin odlazak liječnicima u SAD

Ivana Ivanović/PIXSELL
Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL
266 komentara

Teška situacija Mate Zoke (33), slijepog oca koji sa suprugom Željkom podiže osmero djece u selu Dugobabe, potaknula je zajednicu žena Katarina Zrinski i solinski Crveni križ da im prikupe novac za uređenje doma.

Mate je prije tri i pol godine oslijepio u prometnoj nesreći te nije uspio dovršiti krovište i kat kuće, pa obitelj živi zbijena u 45 kvadrata. U četvrtak su im organizirali koncert na kojem je skupljeno 5000 kuna, a još 3000 skupili su građani na račun Crvenog križa Solinu.

- Bilo nam je veliko zadovoljstvo pomoći Mati. Moramo urediti krov, popraviti kuću da ne prokišnjava, a i da djeca dobiju sobe. Nadamo se kako će svi i dalje pomagati - kazao je Željko Grubišić iz Crvenog križa. 

U petak su ih posjetili i pripadnici Obalne straže iz Splita. Djecu su razveselili slatkišima, a uplatili su im 6600 kuna. Ako se prikupi više novca, potrošit će se za Matin put u Ameriku, gdje bi trebali utvrditi je li mu moguće vratiti vid. Njemu je prekinut očni živac u nesreći. Prošao je 20 operacija u Hrvatskoj, a zahvati za povratak vida kod nas se ni ne izvode.

- Svima sam zahvalan, ovo je velika stvar za nas. Nemam riječi kojima bih opisao kako se osjećam - sretan je Mate.

 Pomoći možete uplatama na broj računa Hrvatskog crvenog križa u Solinu HR4823400091100080245 s naslovom “za pomoć obitelji Zoko” i pozivom na broj HR02 2013.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message