Obavijesti

News

Komentari 13

Sljeme prošlo tehnički pregled, uskoro dobiva umjetno jezero

Sljeme prošlo tehnički pregled, uskoro dobiva umjetno jezero
1

Direktor utrke Vip Snow Queen Trophy 2012. Vedran Pavlek napomenuo je da će se u nadolazećoj sezoni sljemenske utrke održati 3. 1. (ženska) i 5. 1. 2012. (muška)

VIDEO

Nakon današnjeg redovitog tehničkog pregleda na Sljemenu direktor FIS-utrka Svjetskog kupa za skijaše Günther Hujara izrazio je zadovoljstvo i velike pohvale Organizacijskom odboru slaloma Vip Snow Queen Trophy za skijašice i skijaše te posebno istaknuo da su utrke na Sljemenu postale nezaobilazne i klasične utrke Svjetskog kupa.

Hujara nije propustio spomenuti stvarni problem potrebe poboljšanja vodnih kapaciteta i izgradnje još jednog akumulacijskog jezera za proizvodnju umjetnog snijega na Sljemenu. Istaknuo je da jezero nije uvjet za održavanje utrka, ali uvelike bi pomoglo i organizatorima u lakšoj pripremi i smanjenju rizika od otkazivanja utrke zbog vremenskih nepogoda.

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić istaknuo je da je ponosan na organizaciju utrka koje uvelike doprinose turističkoj ponudi i pozicioniranju Zagreba na svjetskim skijaškim kartama te da će se pri izradi prostornog plana Parka prirode Medvednica i uz pomoć resornog ministarstva sigurno naći načina da se izgradi jezero koje će se koristiti i za bolje zasnježenje svih staza te tako omogućiti duža skijaška sezona na Sljemenu, od čega će imati koristi i svi građani Zagreba.

- Prema istraživanjima Svjetske skijaške federacije FIS Vip Snow Queen Trophy 2011. u izravnom je televizijskom prijenosu najgledanija muška utrka te druga ženska utrka po gledanosti iza Semmeringa (AUT), što je posebna nagrada za trud svima koji rade i sudjeluju u organizaciji utrka te fantastična promidžba Zagreba i Hrvatske u Europi i svijetu – posebno je istaknuo Miho Glavić, predsjednik Hrvatskog skijaškog saveza i organizacijskog odbora utrka Vip Snow Queen Trophy.

Direktor utrke Vip Snow Queen Trophy 2012. Vedran Pavlek napomenuo je da će se u nadolazećoj sezoni sljemenske utrke održati 3. siječnja (ženska) i 5. siječnja 2012. (muška), a to je već osmi put da se održava ženska slalomska utrka te peti put da se održava muška slalomska utrka i ponovno će obje biti noćne, što se pokazalo vrlo uspješnim prošle godine. 

Organizatorima i ljubiteljima skijanja dodatno pogoduje što su ove godine produženi zimski praznici do 15. siječnja te će i svi ljubitelji skijanja uživo moći gledati sljemenske utrke jer tzv. “skijaški tjedan“ počinje 7. siječnja 2012. godine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...
FELJTON: ČERNOBIL, 3. DIO

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...

Hrabro su ušli ispod reaktora i ispustili vodu, ali i tamo su prošli pravu dramu jer su ostali bez svjetla. Iako su znali da riskiraju bolnu smrt od radijacije, otišli su i spasili svijet od još veće katastrofe...
Bivši policajac pljačkao banke pa bježao na romobilu: Prijeteći pištoljem uzeo je 80.000 eura
DOBIO 13 GODINA ZATVORA

Bivši policajac pljačkao banke pa bježao na romobilu: Prijeteći pištoljem uzeo je 80.000 eura

Bivši policajac Denis Lingart nepravomoćno je osuđen zbog 18 razbojništava i jednog u pokušaju. Mete su mu bile banke, Fina...