Obavijesti

News

Komentari 411

Sramota: Krvniku iz Vukovara smanjili kaznu za 7 godina?!

Sramota: Krvniku iz Vukovara smanjili kaznu za 7 godina?!
6

Branitelji su rekli kako bi Veselin Šljivančanin na uvjetnu slobodu mogao izaći krajem 2011. godine. Tada će odslužiti dvije trećine kazne koliko propisuju pravila

VIDEO

Haaški sud objavio je konačnu presudu vukovarskom krvniku Veselinu Šljivančaninu za zločine nad hrvatskim zarobljenicima na Ovčari u studenom 1991. godine. Dobio je deset godina zatvora. Šljivančanin je tražio reviziju pravomoćne presude kojom su ga osudili na 17 godina zatvora. 

Bosanac: 'Šljivančanina su nagradili za Ovčaru, Haag je danas umro'

'Nalogodavci strašnih zločina u Vukovaru još nisu kažnjeni'

Bivšeg oficira JNA su još 2007. godine osudili na pet godina, no odmah su ga pustili na slobodu jer je veći dio kazne odslužio. Ipak u svibnju 2009. žalbeno vijeće haaškog suda usvojilo je žalbu tužiteljstva i povećalo mu kaznu na 17 godina zatvora zbog pomaganja u likvidaciji 194 zarobljenika na Ovčari. Obrana je potom u listopadu tražila reviziju te da presudom Šljivančanin ne dobije više od šest godina zatvora. Obrana Šljivančanina istaknula je tada kako iskaz Miodraga Panića njega oslobađa optužbe za pomaganje i podržavanje ubojstva ratnih zarobljenika. Žalbeno vijeće je u srijedu reklo kako je utvrdilo da je svjedočenje Panića bilo vjerodostojno. Panić je naime tvrdio kako Mile Mrkšić nije obavijestio Šljivančanina o  zapovjedi o povlačenju vojnika JNA koji su osiguravali ratne zarobljenike na Ovčari.  Budući kako nije znao da da će vojnike povući, Šljivančanin ne može biti odgovoran za to što su zarobljenici iz vukovarske bolnice izručeni na milost i nemilost paravojnih snaga, utvrdio je sud.  

Veselin Šljivančanin jedan je od pripadnika tzv. 'vukovarske trojke', među kojima su i zapovjednik Operativne grupe Jug JNA Mile Mrkšić, osuđen na 20 godina, dok je kapetan JNA Miroslav Radić oslobođen optužbi.

'Na uvjetnu slobodu bi mogao krajem 2011. godine'

Branitelji Veselina Šljivančanina su za Press izjavili kako bi on krajem 2011. godine mogao biti na uvjetnoj slobodi. Tada će naime odslužiti dvije trećine kazne koliko propisuju pravila suda u Haagu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 411
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu