Obavijesti

News

Komentari 87

Slovenci digli Melaniji Trump drveni spomenik u Sevnici

Slovenci digli Melaniji Trump drveni spomenik u Sevnici
6

Drvena statua u prirodnoj veličini zamisao je 39-godišnjeg američkog konceptualnog umjetnika Brada Downeyja, koji kaže da je to prvi spomenik na svijetu koji je posvećen supruzi Donalda Trumpa...

VIDEO

Najpoznatija prva dama na svijetu, Melania Trump, prava je zvijezda, posebno u svom rodnom mjestu Sevnica u Sloveniji. Od kad je postala prva dama zarade željni lokalci tako su napravili tortu u njezinu čast, med pa čak i papuče. A sada i pravi pravcati kip.  Drvena statua u prirodnoj veličini zamisao je 39-godišnjeg američkog konceptualnog umjetnika Brada Downeyja, koji kaže da je to prvi spomenik na svijetu koji je posvećen supruzi Donalda Trumpa. 



Drvena statua u prirodnoj veličini zamisao je 39-godišnjeg američkog konceptualnog umjetnika Brada Downeyja, koji kaže da je to prvi spomenik na svijetu koji je posvećen supruzi Donalda Trumpa. 

Skulpturu je izradio slovenski umjetnik Ales Zupevc u drvetu, uz pomoć motorne pile. Pokazuje prvu damu u plavoj haljini s podignutom lijevom rukom kao da maše. Tako zapravo oponaša pozu koju je imala na inauguraciji svog supruga 2017. godine.  Neki su ovo umjetničko djelo zbog prirode u kojoj se nalazi počeli nazivati "strašilom". 

- Mogu razumjeti da će neki reći da u potpunosti ne odgovara njezinom izgledu - rekao je Downey, no on krajnji rezultat, ovu skulpturu, smatra predivnom. 

Od kada je Trump postao američki predsjednik malena Sevnica postala je prava meka za novinare i turiste koji žele vidjeti mjesto iz kojeg je potekla američka prva dama, piše The Guardian. Domišljati trgovci odmah su tako krenuli u utrku za zaradom pa će ponuditi i posebnu hranu (koju je naravno i Melania jela) i ostale drangulije uz neizostavnu turističku turu po ključnim lokacijama iz njezine prošlosti.  


 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 87
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a