Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
87 komentara

Slovenci digli Melaniji Trump drveni spomenik u Sevnici

Drvena statua u prirodnoj veličini zamisao je 39-godišnjeg američkog konceptualnog umjetnika Brada Downeyja, koji kaže da je to prvi spomenik na svijetu koji je posvećen supruzi Donalda Trumpa...

Foto: borut zivulovic/reuters/pixsell
87 komentara

Najpoznatija prva dama na svijetu, Melania Trump, prava je zvijezda, posebno u svom rodnom mjestu Sevnica u Sloveniji. Od kad je postala prva dama zarade željni lokalci tako su napravili tortu u njezinu čast, med pa čak i papuče. A sada i pravi pravcati kip.  Drvena statua u prirodnoj veličini zamisao je 39-godišnjeg američkog konceptualnog umjetnika Brada Downeyja, koji kaže da je to prvi spomenik na svijetu koji je posvećen supruzi Donalda Trumpa. 

Foto: borut zivulovic/reuters/pixsell

Drvena statua u prirodnoj veličini zamisao je 39-godišnjeg američkog konceptualnog umjetnika Brada Downeyja, koji kaže da je to prvi spomenik na svijetu koji je posvećen supruzi Donalda Trumpa. 

Skulpturu je izradio slovenski umjetnik Ales Zupevc u drvetu, uz pomoć motorne pile. Pokazuje prvu damu u plavoj haljini s podignutom lijevom rukom kao da maše. Tako zapravo oponaša pozu koju je imala na inauguraciji svog supruga 2017. godine.  Neki su ovo umjetničko djelo zbog prirode u kojoj se nalazi počeli nazivati "strašilom". 

Foto: borut zivulovic/reuters/pixsell

- Mogu razumjeti da će neki reći da u potpunosti ne odgovara njezinom izgledu - rekao je Downey, no on krajnji rezultat, ovu skulpturu, smatra predivnom. 

Od kada je Trump postao američki predsjednik malena Sevnica postala je prava meka za novinare i turiste koji žele vidjeti mjesto iz kojeg je potekla američka prva dama, piše The Guardian. Domišljati trgovci odmah su tako krenuli u utrku za zaradom pa će ponuditi i posebnu hranu (koju je naravno i Melania jela) i ostale drangulije uz neizostavnu turističku turu po ključnim lokacijama iz njezine prošlosti.  


 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message