Obavijesti

News

Komentari 63

Slovenci nam šalju notu zbog policije u Savudrijskoj vali

Slovenci nam šalju notu zbog policije u Savudrijskoj vali
1

Prema interpretaciji slovenske strane, u subotu je došlo do graničnog incidenta u zaljevu jer su hrvatski ribari uplovili i lovili ribu do polovice zaljeva, na području za koje Ljubljana tvrdi da je pod njenim nadzorom

VIDEO

Slovenski ministar vanjskih poslova Karl Erjavec najavio je da će Ljubljana u ponedjeljak diplomatskom notom prosvjedovati protiv uplovljavanja hrvatskih ribara iz Savudrije i intervencije hrvatske policije u Savudrijskoj vali u subotu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:21

"Diplomatsku notu ćemo poslati u ponedjeljak popodne, a s njom će Zagreb biti službeno upoznat u utorak", kazao je Erjavec za komercijalnu televizijsku postaju POP-TV.

Prema interpretaciji slovenske strane, u subotu je došlo do graničnog incidenta u zaljevu jer su hrvatski ribari uplovili i lovili ribu do polovice zaljeva, na području za koje Ljubljana tvrdi da je pod njenim nadzorom.

"Mislim da ti postupci pokazuju veliku nervozu na hrvatskoj strani", kazao je Erjavec, aludirajući na prošlotjednu presudu arbitražnog suda koji je Sloveniji dodijelio više od tri četvrtine voda u zaljevu.

Hrvatska je prije dvije godine izašla iz arbitražnog postupka i smatra da ta presuda nema pravnih posljedica.

Prema interpretaciji slovenskog ministarstva unutarnjih poslova, u subotu su se u spornom zaljevu dogodila dva granična incidenta, kad su hrvatski ribari plovili do polovice zaljeva, pri čemu ih je u drugom slučaju pratilo i plovilo hrvatske policije koje je, kako navode u slovenskoj policiji, napustilo "slovenske vode" nakon upozorenja slovenske policije.

Kako je pak priopćilo hrvatsko ministarstvo unutarnjih poslova, slovenski policijski brodovi u subotu su u tri navrata povrijedili crtu razgraničenja na moru između Hrvatske i Slovenije, zbog čega su ih hrvatski policajci upozorili da se nalaze u hrvatskim teritorijalnim vodama, a nakon toga su se policijski brodovi slovenskih kolega povukli u slovenske vode.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 63
VIDEO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio
FELJTON: ČERNOBIL, 5. DIO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio

Valerij Legasov je tvrdio da je vlast tajila greške u dizajnu reaktora, ali i prethodne nesreće u drugim elektranama. Dvije godine nakon černobilske katastrofe se objesio

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...
Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'
SPAS ZA STOTINE MALIŠANA

Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'

U Hrvatskoj se na 1000 novorođene djece rodi jedno dijete s nekim od oblika rascjepa usne i nepca. Svi se liječe u KB Dubrava koja je referentni centar za liječenje ove bolesti. Osim djece iz Hrvatske, dolaze i iz regije