Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
8 komentara

Slovenija: Opet salmonela u mesu za kebab iz Poljske

Kupcima koje su spomenuti produkt već kupili preporučeno je da ga ne koriste i ne konzumiraju nego vrate prodavatelju. Povlačenje s tržišta odnosi se na tri pošiljke ukupne težine 45 kilograma

Mustafas Vegetable Kebab
Foto: Robert Schlesinger/DPA/PIXSELL
8 komentara

U Sloveniji je zabilježen novi slučaj zaraženog mesa za kebab koje je slovenski distributer uvezao iz Poljske, a sanitarne vlasti naložile su njegovo povlačenje iz prodaje. 

Državna uprava za sigurnost hrane u petak je na svojim internet stranicama objavila da je obaviještena o prisutnosti bakterije salmonele u smrznutoj masi za kebab od  miješane govedine i purećeg mesa, kojega je tvrtka Alebon uvezla iz Poljske kupivši ga od tvrtke Efes-pol Fedai Simsek Sp.Zoo.

Preko sustava brzog obavještavanja RASFF primili smo informaciju o prisutnosti bakterije Salmonella spp. u smrznutom goveđe-purećem kebabu distributera Alebon d.o.o uvezenom iz Poljske te provodimo postupak njegova povlačenja/opoziva, objavila je uprava za sigurnost hrane.
Kupcima koje su spomenuti produkt već kupili preporučeno je da ga ne koriste i ne konzumiraju nego vrate prodavatelju.
Povlačenje s tržišta odnosi se na tri pošiljke ukupne težine 45 kilograma.
Riječ je o novom slučaju zaraženog mesa za kebaba uvezenog s poljskog tržišta u Sloveniju.
Nedavno je na slovenskom tržištu bila otkrivena prisutnost salmonele i ostataka veterinarskih lijekova iz pošiljke ukupne težine 5,3 tone mesa pripremljenog za kebab, od čega je prije izbijanja afere sa sumnjivim mesom iz Poljske već bilo konzumirano oko 4 tone.
Salmonela kod čovjeka može izazvati simptome crijevne bolesti koju karakteriziraju povraćanje, bolovi u trbuhu i povišena tjelesna temperatura, ali ne ako je meso dovoljno dobro termički obrađeno.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message