Obavijesti

News

Komentari 31

Odgodili presudu: Ponovo se otvara rasprava za slučaj Pitra

Odgodili presudu: Ponovo se otvara rasprava za slučaj Pitra
7

Dr. Ivu Balenovića i dr. Predraga Đurića se tereti da nisu uočili fetalnu patnju djeteta i da majku nisu porodili carskim rezom. Dominicovo zdravlje je teško oštećeno

VIDEO

Općinski sud u Zagrebu je odgodio izricanje presude privatnom ginekologu dr. Predragu Đuriću i bivšem liječniku bolnice Merkurr. Ivi Balenoviću zbog stradavanje Dominica Pitre pri porođaju u zagrebačkoj bolnici Merkur 2007. Kako doznaje HRT, sud je odlučio preotvoriti raspravu i saslušati još nekoliko svjedoka i vještaka. Službeno će potvrditi odgodu u 12.30 sati.

Nestručno vođenje poroda

Ginekolozi se terete da nisu uočili fetalnu patnju djeteta i da majku nisu porodili carskim rezom. Dominic je danas nepokretan s tetraparetskim oblikom cerebralne paralize bez verbalnog, socijalnog i emocionalnog kontakta. Vještaci su zaključili da mu je zdravlje  teško oštećeno zbog nestručno vođenog porođaja.

Ovo je prvi slučaj u Hrvatskoj u kojem je država lani s obitelji Pitra sklopila nagodbu kojom im je isplaćeno milijun kuna akontacije kao znak djelomične naknade štete, a prije donošenja presude.

Đurić se branio da je samo bio pratnja u bolnici Dominikovoj majci i da je njegov položaj bio ekvivalent onome specijalizanta. Smatra i da CTG nije bio ispravan. Zanijekao je krivnju te da je od oca djeteta uzeo 4800 kuna.

- Izražavam iskreno žaljenje Dominicu, ali ja nisam odgovoran - kazao je Balenović koji je dodao da je već na početku specijalizacije 1998. uočio praksu da privatni liječnici  vode porođaje u bolnici i operacije.

Balenović je prije početka procesa napisao roman Ljudožder vegetarijanac o kriminalu među nekim liječnicima i onima kojim imaju privatne ordinacije, a bez ugovora rade u državnim bolnicama. Odlučio je otići iz medicine jer mu se zgadilo stradavanje pacijenata, ali i liječnika koji ne mogu utjecati na to da se ono ne dogodi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...
PRISILNO IH PRIVELI

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...

Pijane žene odbile su zapovijed policajaca da prestanu sa razbijanjem te je jedna policajca uhvatila za košulju te ga počela udarati po tijelu nastojeći ga izbaciti iz objekta kada je ušao
Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)