Obavijesti

News

Komentari 1

Slučaj Maestro: Odvjetnica poriče sve točke optužnice

Slučaj Maestro: Odvjetnica poriče sve točke optužnice
1

Odvjetnica Asja Piplović iz Buja odbacila je sve što joj stavljaju na teret, baš kao i ostali optuženi. Kasnije će svoju obranu iznijeti Mladen Jandriček

VIDEO

Odvjetnica Asja Piplović iz Buja je četvrtooptužena u slučaju 'veliki maestro'. Iznijela je svoju obranu i kao ostali optuženi odbacila sve što joj stavljaju na teret.
- Niti jedna rečenica iz optužnice nije točna - rekla je Piplović. Osvrnula se i na tajne snimke sastanka s Uskokovim pouzdanicima Joškom Kuzmanićem i Mihajlom Mošnogorskim. Zaključila je da su ih u sudnici skratili i prekidali te nije vidljivo koliko su razgovori trajali. Mošnogorski joj se, kaže, u prvom susretu u svibnju 2007. u Marini u Puli predstavio kao predstavnik Zborne komande Istre. Na pitanje što to točno znači, pouzdanik je kazao: "Zar niste čuli za KGB i koliko su oružja nabavili za Hrvatsku te koliko je Hrvatska dužna". Rekla je da je Kuzmanić dodao da predstavljaju Ruse koji bi uložili u Hrvatsku te da joj je Kuzmanić ponudio 20.000 eura. Kad ga je pitala zašto joj nudi novac, Kuzmanić joj je rekao da se vidi da imaju novca.
Rekla je da je u 14. lipnja 2007. u uredu primila prijetnju u kojoj su joj rekli da će je 'zatvoriti kao nikad do sada jer je ušla u nečiji kazneni prostor'. Tog dana nije potpisan ugovor o privatizaciji zemljišta na predjelu Facinka kod Poreča zbog njenog prigovora, a smatra da je na nju zbog toga izvršen pritisak da povuče prigovor. Dva dana kasnije završila je u pritvoru, a kaže da prijetnje nije odmah prijavila zbog straha. Kaže kako je nazvala i majku kojoj je rekla: "Majko, bolje pritvor i bolnica nego grobnica."
Dodala je i da nije zastupala niti jedan predmet osim privatizacije zemljišta na predjelu Facinka koji je Vlada kasnije izravnom pogodbom darovala Gradu Poreču. U nastavku suđenja svoju će obranu iznijeti njen nevjenčani suprug, optuženi Mladen Jandriček.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'
HOROR U VRAPČU

Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'

Nesretnu ženu napao je u subotu u jutarnjim satima u domu na zapadu Zagreba. Uhićen je, a o motivima policija zasad ne želi spekulirati
Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)