Obavijesti

News

Komentari 0

Policajac nikome nije rekao kako se sprema likvidacija

Policajac nikome nije rekao kako se sprema likvidacija
4

Sutkinja zgrožena: Policajac Nenad Šipušić rekao je da mu je Amir Mafalani rekao kako se sprema nešto veliko u Zagrebu, ali ne i što i gdje. Nikome nije to prijavio

VIDEO

Desetak dana prije ubojstva Ive Pukanića i Nike Franjića Amir Mafalani mi je rekao da se sprema ubojstvo u centru Zagreba. Nije znao tko bi trebao biti žrtva, ni počinitelji ubojstva. Ti podaci bili su mi nedostatni da se bilo što napravi ili pokrene. Kako sam u prijašnjim razgovorima s Mafalanijem shvatio da je on svoje informacije crpio od Matanića, kazao sam mu da s njim ostane u vezi, kazao je pomoćnik načelnik za krim policiju 6. policijske postaje Nenad Šipušić na Županijskom sudu u Zagrebu. Nakon toga sutkinja ga je pitala je li čuo za posebne izvidne mjere, na što je odgovorio da su sve informacije bile preopćenite pa da zato nije sastavio ni izvješće o tom razgovoru.
- Jeste li koga obavijestili o razgovoru prije ili poslije ubojstva - upitao ga je Mafalanijev odvjetnik.
- Mislim da bih izazvao podsmijeh kolega da sam im rekao samo da se sprema nešto veliko - odgovorio je. Odvjetnik ga je pitao i je li pokušao stupiti u kontakt s nekim kolegom i reći što zna.
- Nisam htio doći samoinicijativno već sam čekao da me pozovu - kazao je policajac, a zaprepaštena sutkinja Ivana Kršul ga je upitala zar ne bi bilo logičnije da je u cilju efikasnosti istrage odmah došao u policiju i rekao što zna? Na to je počeo vrdati i izbjegavati odgovor.
Na pitanje prvooptuženoga Roberta Matanića čija je bila inicijativa da se sastane s njim u ljeto 2008. Šipušić je odgovorio:
- Možda je to spomenuo Mafalani, no ja to nisam inicirao.
Policajac Domagoj Anić demantirao je da je rekao Mafalaniju kako bi Pukanić ostao živ da je njemu ispričao o neuspješnom pokušaju atentata na Pukanića na Cvjetnom trgu početkom listopada 2008. te da se sprema likvidacija u središtu grada.

Matanić: Mafalani je lagao

Dokazni postupak u ponedjeljak je dovršen. Robert Matanić dao je još jednu dopunu obrane. Kazao je kako je Mafalani lagao tvrdeći da mu je Matanić zaprijetio da će on biti sljedeći ubijen te da mu se zamjerio dok je bio po zatvorima u Srbiji i Bugarskoj.
- On i Tomislav Marjanović su mislili da se neću živ vratiti iz Bugarske. Iza mene je ostao nakit, oružje, garderoba, auti tehnička roba. Kada sam se vratio ništa me nije dočekalo. mafalani mi je sa strepnjom prišao nakon moga povratka. Upozorio sam ga da si ne misli nikada više na moj račun pribavljati materijalnu korist i ugled u društvu. On je plašljiv. Bojao se da ga ne bi strgao, razbio, ubio, oteo imovinu. Svako od nas može na neki način biti opasan. Nitko od nas nije potpuno bezopasan. Za njih bi, da su me ponovno prevarili, bio opasan, a što bih poduzeo ne zna ni sam - kazao je Robert Matanić dopunivši obranu po peti put. U utorak će nastaviti odgovarati na pitanja sutkinje Ivane Kršul. Nakon što se i ostali optuženici očituju imaju li još što za dodati preći će se na završne riječi stranaka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio
FELJTON: ČERNOBIL, 5. DIO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio

Valerij Legasov je tvrdio da je vlast tajila greške u dizajnu reaktora, ali i prethodne nesreće u drugim elektranama. Dvije godine nakon černobilske katastrofe se objesio

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...
Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'
SPAS ZA STOTINE MALIŠANA

Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'

U Hrvatskoj se na 1000 novorođene djece rodi jedno dijete s nekim od oblika rascjepa usne i nepca. Svi se liječe u KB Dubrava koja je referentni centar za liječenje ove bolesti. Osim djece iz Hrvatske, dolaze i iz regije