Obavijesti

News

Komentari 54

Slučajni heroj: Spasio je život vozaču koji se davio u potoku

Slučajni heroj: Spasio je život vozaču koji se davio u potoku
4

Auto je odletio u duboki potok i prevrnuo se na krov. Vozač je ostao prikliješten, u nesvijesti, s glavom pod vodom. Arian Bajrić (16) iz Mošćenice ga je vidio i spasio

VIDEO

U Mošćenici kraj Siska sredinom svibnja vozač se autom zaletio u potok. Bio je u nesvijesti, a glava mu je nakon prometne nezgode ostala pod vodom.

Arian se tada upravo vraćao iz škole. Prijatelj mu je rekao kako mu se čini da je netko zapeo u potoku.

- Vidio sam tragove vozila na livadi prema potoku i potrčao. Prepoznao sam automobil Suzuki. U vozilu sam zamijetio vozača kako leži, s glavom pod vodom. Nisam znao je li živ ili mrtav. Ležao je nepomično. Potrčao sam - opisuje Arian dramatična zbivanja.

Uspio je otvoriti platneni pokrov na stražnjoj strani automobila i uvući se u vozilo. Zatim je iz vode izvukao vozačevu okrvavljenu glavu i naslonio je na prsa istodobno pokušavajući osloboditi unesrećenoga i izvući ga iz automobila.

- Unutrašnjost se sve brže punila vodom. Nisam bio svjestan životne opasnosti. Bio sam u hladnoj vodi do vrata i iako je sve trajalo tek nekoliko minuta, meni se činilo kao vječnost. Iznenada su se stvorila dva vatrogasca. Razderali smo platneni pokrov i uz moje guranje iznutra oni su izvukli unesrećenoga - prepričao je.

Unesrećeni muškarac (53), zahvaljujući spretnom i domišljatome mladiću, izvukao se samo s ogrebotinama i lakšim ozljedama. Iz sisačke bolnice izašao je sljedećeg dana.

Arianu nikad nije zahvalio.

- Kad bih bio u prilici, ponovno bih išao spašavati ljude u nevolji, pogotovo u smrtnoj pogibelji - zaključio je Arian.

Priču o Arianu gledajte 2. 1. u “Dobro jutro, Hrvatska” i na www.ponoshrvatske.hr

Borac od malih nogu najviše cijeni život

Arian se rodio prije termina, sa šest i pol mjeseci. Kao posljedica ostali su mu problemi s bubrezima. Stvaraju mu povišeni krvni tlak, pa svaki dan pije jake lijekove, a često je u bolnicama na kontrolama. Zbog bolesti je odustao od hrvanja i nogometa.

Do svoje kuće je pješačio mokar i posve promrzao

Nakon što su unesrećenog izvukli iz potoka, svatko je otišao na svoju stranu. Ariana nitko ništa nije pitao, pa je mladić, mokar do kože i promrzao od kupke u ledenom potoku, kući krenuo pješice. Kuća je udaljena oko dva kilometra. Roditelji su se zaprepastili kad su ga vidjeli na vratima.

I gradonačelnik je ponosan na hrabrog Ariana

Čuvši za priču hrabrog Ariana, gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović poželio mu je stisnuti ruku. S njim se susreo u gradskoj vijećnici. Kratko su porazgovarali, a gradonačelnik je istaknuo kako je Arianov hrabri čin na ponos gradu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 54
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Optuženi da su prevarili ljude za stotine tisuća eura. Šetaju se Zadrom u skupocjenim šlapama
VIDEO: MATAKOVI NA VISOKOJ NOZI

Optuženi da su prevarili ljude za stotine tisuća eura. Šetaju se Zadrom u skupocjenim šlapama

Plus+ Bračni par Luka Grgo i Adriana Matak tereti za pet financijskih prijevara teških 350 tisuća eura. Pušteni su iz istražnog zatvora uz mjere opreza
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu