Obavijesti

News

Komentari 131

MUP tvrdi: Nemamo dokaz da je Kraljević Gudelj diplomirala

MUP tvrdi: Nemamo dokaz da je Kraljević Gudelj diplomirala
1

Glasnogovornica PU Splitsko-dalmatinske dobila je izvanredni otkaz zbog sumnje da je krivotvorila svoju fakultetsku diplomu. Kraljević Gudelj je šokirana otkazom

VIDEO

Glasnogovornica PU Splitsko-dalmatinske Marina Kraljević Gudelj dobila je izvanredni otkaz. U rješenju o otkazu kojeg je potpisao ministar Ostojić piše da postoji sumnja u krivotvorenje njene fakultetske diplome. 

Glasnogovornica je šokirana otkazom, a medijima s kojima je surađivala sedam godina poslala je priopćenje: 

- S današnjim danom na moje veliko iznenađenje prestaje moj rad u MUP-u, odnosno uručeno mi je rješenje o otkazu zbog sumnji u neoriginalnost moje diplome. Do takvih saznanja došlo je nakon što sam sama zatražila vlastitu sigurnosnu provjeru zbog kandidature na jedno radno mjesto. Slijedi mi borba za dokazivanje kako nisam krivotvorila diplomu, a u uspjeh te borbe uopće ne sumnjam. Čast mi je bila raditi s vama i svima vam se zahvaljujem na suradnji, napisala je Kraljević Gudelj.

MUP pak u priopćenju tvrdi kako su dobili "službeni dopis obrazovne institucije da se Marina Kraljević Gudelj ne nalazi u evidencijama diplomanata." 

- Rješenjem ministra unutarnjih poslova s današnjim danom prestala je služba po sili zakona glasnogovornici PU splitsko-dalmatinske Marini Kraljević Gudel. Zakon o državnim službenicima propisuje da ukoliko se sazna da u vrijeme prijama u državnu službu službenik nije ispunjavao uvjete za prijam propisane ovim ili drugim zakonom ili da je u vrijeme prijama u državnu službu postojala zapreka za prijam propisana ovim Zakonom, danom saznanja za to državnom službeniku prestaje državna služba po sili zakona - piše u priopćenju MUP-a. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 131
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...