Obavijesti

News

Komentari 98

Smrt kod Ježeva: Poginulog vozača čekalo je troje djece

Smrt kod Ježeva: Poginulog vozača čekalo je troje djece
18

Cijeli dan su čistili mjesto strašne nesreće. Tragovi užasa se nisu dali ukloniti. Policija je tek u četvrtak poslijepodne završila očevid nesreće u kojoj je poginulo dvoje ljudi

VIDEO

U strašnoj lančanoj nesreći na autocesti kod Ježeva poginula su dvojica vozača kamiona, od kojih je jedan Turčin, otac troje djece.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

vv 01:05

Razgovarali smo s turskim prijevozničkim tvrtkama čiji su vozači sudjelovali u nesreći i oni su nam ustupili informacije do kojih su uspjeli doći. Uz to, jedan od svjedoka, također vozač kamiona, koji je među prvima bio na mjestu nesreće i pomagao u spašavanju, opisao nam je što se događalo u tim dramatičnim trenucima.

Podsjetimo, u srijedu u 16 sati, došlo je do velikog sudara na autocesti A3, nekoliko kilometara od odmorišta Ježevo. Sudarila su se tri kamiona, dva turska i jedan crnogorski, te dva automobila bjelovarskih i bosanskohercegovačkih registracija. Nažalost, poginula su dvojica vozača kamiona, a ostali sudionici nesreće su ostali neozlijeđeni. Nakon sudara buknuo je ogroman plamen zbog kojeg je autocesta satima bila zatvorena. Vatrogasci su ga uspjeli obuzdati tek oko 18 sati.

U sudaru pet vozila kod Ježeva poginuli su vozači dva kamiona
U sudaru pet vozila kod Ježeva poginuli su vozači dva kamiona

Turske tvrtke čiji kamioni su sudjelovali u nesreći zovu se Karakus i Transnet. Vozač tvrtke Karakus preživio je nesreću, a kako nam kažu iz firme, prevozio je kemijski materijal kojeg je zahvatio plamen. Sevdija Zendel, porijeklom iz Makedonije, zaposlenica je ove tvrtke već 22 godine i, kako kaže, još nije doživjela ovako nešto.

- Naš vozač nije poginuo. Vozio je na ruti Turska-Slovenija i udaren je straga. Trenutno se naš vozač nalazi u Zagrebu i nije ozlijeđen. U šoku je. Preminuo je vozač iz druge transportne kompanije. Nemam drugih informacija, i mi čekamo zapisnik od policije - kazala nam je gospođa Zendel.

Iz tvrtke Transnet, koja je, kako kažu, dio grupacije Eyuboglu, rekli su nam kako je poginuo jedan njihov vozač. Radi se o Nizamettinu Mirvanu (54) koji je za tvrtku radio pet godina i vozio na potezu između Turske i Njemačke. Kako kažu, imao je troje djece. Prema njihovim informacijama, kamion kojeg je vozio gospodin Mirvan imao je problema te je u jednom trenutku skrenuo u stranu i stao. Zatim je stigao kamion tvrtke Karakus i stao ispred njega. Pretpostavljaju da mu je htio pomoći. Međutim, onda dolazi treći, crnogorski kamion i zabija se u vozilo Transneta koje se zatim zabija u Karakusev kamion ispred sebe, kažu iz tvrtke u kojoj je radio gospodin Mirvan.

Nakon toga, nesreći se pridružuju još dva automobila. Uskoro vozila zahvaća plamen, a bačve ispunjene kemikalijama iniciraju eksplozije koje su svojim mobitelima zabilježili naši čitatelji. Poginuli su državljanin Turske i državljanin Crne Gore. Ostali sudionici, uključujući trećeg turskog vozača i ljude u autima nisu ozlijeđeni.

- U šoku sam otkad sam primio vijest o nesreći čije razmjere ne možete pojmiti dok to ne spojite sa slikom. Pogledali smo fotografije i videosnimke koje su prolaznici nakon nesreće snimali i hrvatski mediji objavili. Užasnuti smo. Telefon mi ne prestaje zvoniti. Na putu smo taman za Zagreb, idemo na policiju da doznamo što se dogodilo i što dalje. Iskreno? Dokle god se i sam ne uvjerim da našeg Ljube više nema, ne vjerujem da je on stradao - rekao je za Jutarnji čelnik crnogorske autoprijevozničke tvrtke čiji je kamion sudjelovao u nesreći. Kaže da se radi o vozaču s 40 godina iskustva.

- Ne znam je li ga savladao umor ili čija je krivnja pa se slučajno zaletio u kamion ispred sebe koji je gorio ili što je već bilo. Nije dugo bio na cesti, to jedino znam jer je bio krenuo iz Graza s robom - rekao je.

Policija je u međuvremenu objavila rezultate očevida i potvrdila njihovu priču.

Naletio kamionom na vozače koji su mijenjali gumu, u požaru su poginuli Turčin i Crnogorac
Naletio kamionom na vozače koji su mijenjali gumu, u požaru su poginuli Turčin i Crnogorac

Opisali su kako je vozač u kamionu crnogorskih oznaka prilikom prestrojavanja prešao na dio trake za vozila u nuždi. Zatim je prednjim desnim dijelom udario u stražnji lijevi dio prikolice turskog kamiona. U trenutku nesreće taj kamion je bio zaustavljen na traci za nuždu zbog zamjene gume na desnoj središnjoj osovini prikolice. Od siline naleta zapalila su se oba vozila te je turski kamion zajedno s prikolicom odbačen naprijed. Prednjim dijelom naletio je na stražnji dio prikolice drugog turskog kamiona na traci za nuždu. I njegovo vozilo zahvatila je vatra. Od siline udara došlo je do rasipanja tereta sa sva tri kamiona dok je jedna rola bala papira pala na prednji dio auta bosanskohercegovačkih registarskih oznaka koji je vozio lijevom prometnom trakom u smjeru istoka. Otvoreni požar zahvatio je i stražnji dio njegovog vozila.

Potom, na rasute materijale naletio je auto bjelovarskih oznaka, koji je također vozio lijevom trakom Nakon zaustavljanja i njegovo vozilo se zapalilo. Požar se zatim proširio na metalnu zaštitnu ogradu i na travu.

Završen je očevid na mjestu jučerašnje prometne nesreće na  autocesti A3 kod Ježeva Završen je očevid na mjestu jučerašnje prometne nesreće na  autocesti A3 kod Ježeva Završen je očevid na mjestu jučerašnje prometne nesreće na  autocesti A3 kod Ježeva
10
| Foto: Igor Kralj/PIXSELL/ (ILUSTRACIJA)
Ekskluzivni video: Snimio je trenutak detonacija kod Ježeva
Ekskluzivni video: Snimio je trenutak detonacija kod Ježeva

U međuvremenu, javili smo se gospodinu Marinku Dragiću. On je profesionalni vozač s višegodišnjim iskustvom, a u tim trenucima se zatekao u cisterni, na suprotnoj traci autoceste.

- Ja sam u daljini vidio dim, još nije bilo toliko vatre. Stao sam, a čovjek s brkovima u narančastoj majici mi je vikao da zovem policiju. On je vozio kamion sa zapaljivim tekućinama. Pozvao sam je i izašao iz kamiona, a plamen je sukljao. Pokušali smo pomoći kamionu iza njega. Vidio sam čovjeka za volanom u nesvijesti, pokušali smo otvoriti vrata, ali nije išlo. Prikliještila su se. A onda su krenule detonacije i morali smo pobjeći. Prekoputa je bila moja cisterna, doduše prazna, ali što da je poletjela neka bačva? - kazuje gospodin Dragić i dodaje da se sve dogodilo brzinski, u sekundama. Žao mu je, kaže, što sa sobom nije imao bar nekakav pajser, možda bi uspio otvoriti vrata kabine onesviještenog vozača.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 98
VIDEO

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava