Obavijesti

News

Komentari 182

Smrt u srcu Rijeke: Elvis je bio pošten, brižan otac i suprug...

Smrt u srcu Rijeke: Elvis je bio pošten, brižan otac i suprug...
1

Prema neslužbenim informacijama, preminuli Elvis B. pokušao je spriječiti nasilje nad jednom ženom, no postao je žrtva napadača koji ga je sustigao i udario nakon izlaska iz kafića

VIDEO

Muškarac (44) je pokušao pobjeći u Adamićevoj ulici kad su policajci u noći na nedjelju došli nakon dojave o tučnjavi. Uspjeli su ga sustići i privesti. Sumnja se da se prvo posvađao s Elvisom B. (44) te ga udario. Elvis B. je pao i teško se ozlijedio. Policajci koji su bili u patroli u obližnjim ulicama brzo su uočili ozlijeđenog muškarca i odmah pozvali Hitnu pomoć. Elvisa B. prevezli su u bolnicu, gdje je nažalost preminuo.

Osumnjičenog su kazneno prijavili zbog teške tjelesne ozljede sa smrtnom posljedicom i predali pritvorskom nadzorniku.

Pozornica je blokirala pogled prema mjestu tragedije

Podsjetimo, sve se odigralo u samom centru grada gdje su se cijeli dan i noć odvijali razni programi povodom proglašenja Rijeke europskim gradom kulture. Grad je bio pun ljudi.
Adamićeva ulica tu noć je bila zatvorena za promet, a u blizini se odvijao koncert.

- U gradu je vladala odlična atmosfera, no najednom smo preko puta uočili komešanje i ubrzo je došla Hitna. Kasnije sam iz novina pročitao da je stradao jedan čovjek, no iz kafića nismo ništa vidjeli jer je ispred bila velika pozornica, koja je blokirala pogled prema mjestu tragedije - kazao je konobar obližnjeg kafića.

Užas u centru Rijeke: Umro je muškarac koji je ozlijeđen sinoć
Užas u centru Rijeke: Umro je muškarac koji je ozlijeđen sinoć

 

'Bio je pošten čovjek i brižan otac i suprug'

Prema neslužbenim informacijama, preminuli Elvis pokušao je spriječiti nasilje nad jednom ženom, no nažalost je postao žrtva napadača koji ga je sustigao i udario nakon izlaska iz kafića.

Shrvana obitelj zamolila je za razumijevanje u ovim teškim trenutcima.

- Ne znamo ni sami što se točno dogodilo, još nemamo nikakve službene informacije - kratko doznajemo od ožalošćene obitelji.

Pokojni Riječanin, nedavno se zaposlio u pošti. Oni koji su ga poznavali o njemu imaju samo riječi hvale.

- Bio je pošten čovjek i brižan otac i suprug, uvijek spreman pomoći. Ne znam što se točno dogodilo, ali noć otvorenja EPK meni će nažalost ostati u gorkom sjećanju. Strašno - kazao je prijatelj preminulog, koji je iza sebe ostavio ožalošćenu suprugu i dvoje male djece.

Tragična smrt studenta 2009.

Ovaj slučaj Riječane je podsjetio na tragičnu smrt creskog studenta Aleksandra Abramova (23), koji je 2009. preminuo nakon što je brutalno pretučen nadomak svojeg stana u centru Rijeke. 

Abramov je ubijen u prosincu 2009. na Trgu svete Barbare u središtu Rijeke, a za njegovo ubojstvo osuđen je Dušan Cupać (30). Cupać je, nakon svađe u redu fast food lokala na Korzu, sustigao Abramova pred samim ulazom u njegov stan te nasrnuo na njega udarajući ga šakama i nogama po glavi i tijelu. Nastavio ga je tući i kad je mladić pao na tlo i prestao pružati otpor. Udarci su bili toliko snažni da mu je slomio nos i lubanju uz obilno krvarenje od kojeg se Abramov ugušio u vlastitoj krvi.
Cupać je netom nakon ubojstva pobjegao u Srbiju, kod obitelji u Valjevo. Sudilo mu se u odsustvu te je osuđen na 12 godina zatvora, no on i dalje nije dostupan hrvatskim institucijama. 

U Rijeci se sudilo i njegovim dvojici prijatelja, koji su kobne noći bili s njim u društvu. Sudilo im se za nepružanje pomoći ozlijeđenom, kojeg su ostavili na trgu i pobjegli. No, presudu je 2016., nakon žalbe odvjetnika, ukinuo Vrhovni sud i vratio slučaj na ponovljeno suđenje na riječki Županijski sud. Godine 2017. nastupila je zastara te je automatski obustavljen njihov progon.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 182
VIDEO

VIDEO Heroj iz Sl. Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku
NEVRIJEME U SLAVONIJI

VIDEO Heroj iz Sl. Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku

Hrvoje Mužević nedavno je preživio moždani udar, skinuo više od 50 kila, a njegova doga Darko prošlog tjedna osvajao je titule na Svjetskoj izložbu pasa

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra
PROGNOZA

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra

Promjenjivo do pretežno oblačno s mjestimičnom kišom većinom u unutrašnjosti. Češća sunčana razdoblja očekuju se na Jadranu, prognoza je DHMZ-a za petak. Subota izgleda nešto malo bolje
Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!
EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!

Vozač (58) nije prilagodio brzinu te je udario u šleper koji je bio zaustavljen na semaforu na Jadranskoj aveniji: U nesreći je vozač auta zadobio lakše ozlijede te je prevezen u KBC Zagreb