Obavijesti

News

Komentari 57

Nova žrtva zime: Kod Čakovca je od hladnoće umro muškarac

Nova žrtva zime: Kod Čakovca je od hladnoće umro muškarac
5

Četvrtak je možda i najhladniji dan ove zime. Cijela unutrašnjost bila je u 'debelom' minusu. U Slavonskom Brodu i Slatini bilo je -19, Čakovcu -18, a u Zagrebu -15

VIDEO

Najniža temperatura izmjerena u četvrtak u šest sati bila je ona u Otočcu. Tamo je naime jutros bilo -20 stupnjeva Celzija. U Gospiću je bilo -17, a u Daruvaru, Karlovcu i Varaždinu -16. U Zagrebu je , pak, bilo -15 stupnjeva.  No, već u sedam sati temperature su ponegdje otišle još niže. Na Risnjaku je izmjereno -21,  u Slavonskom Brodu i Slatini -19,  a u Čakovcu -18 stupnjeva.

Niske temperature su izmjerene i ponegdje na moru pa je tako jutros u Splitu i Šibeniku bilo nula stupnjeva Celzija. 

Danas će u većini krajeva biti barem djelomice sunčano. Na Jadranu može biti i malo kiše, a u unutrašnjosti Istre i gorskoj Hrvatskoj i slabog snijega. 

U unutrašnjosti će najviše temperature biti između -6 i -1, a na Jadranu između 5 i 10 stupnjeva Celzija. U petak će pak biti oblačno, a moguća je i kiša zbog koje se u početku u gorskim krajevima i unutrašnjosti zemlje može stvarati poledica. No tijekom dana bi trebao zapuhati jugo pa će postepeno zatopliti. Temperature će u unutrašnjosti zemlje biti i do četiri stupnja Celzija, a na Jadranu do 11.  

Od petka očekuje se značajan porast temperature, koja bi vrhunac trebala imati u nedjelju kada se u unutrašnjosti očekuje i do 8 stupnjeva Celzijusa. No, uz više temperature dolazi i kiša, za koju se očekuje da će padati tijekom vikenda u gotovo cijeloj Hrvatskoj. 

Hrvatski zavod za javno zdravstvo je objavio preporuke za ponašanje tijekom ekstremno niskih temperatura. Možete ih pročitati OVDJE.

Od hladnoće umro muškarac u Čakovcu

Muškarac (55) iz Ivanovca, inače štićenik Centra za socijalnu skrb, boravio je u drvenoj kući na ranču konja u Ivanovcu, gdje je pomagao oko poslova. U srijedu ga je vlasnik u kući pronašao u pothlađenom stanju, jer muškarac nije naložio vatru, a temperature su se spustile. Prevezen je u bolnicu i dva sata nakon toga preminuo. O događaju je policija izvijestila ODO u Čakovcu.

Umjesto uobičajenih devet u gradsko-prigradskome prijevozu grada Zagreba vozi sedam garnitura vlakova, što znači da od Savskog Marofa do Dugog Sela ima 20 vožnji manje. 

Vlakovi u Zagrebu se smrzli, neki ne voze, brzi kasne do 80, putnički do 60 minuta

- Velike količine snijega na pruzi i niske temperature uzrokovale su kvarove na vlakovima. Nastojimo što prije osposobiti sve vlakove i stvari vratiti u normalu. Jučer smo primjerice imali deset vožnji manje - rekla je za Tportal Mihaela Tomurad Sušac, šefica korporativnih komunikacija HŽ-a. 

Brzi i međunarodni vlakovi voze na svim relacijama, a. zbog zaustavljanja u stajalištima i manjim kolodvorima kasne od trideset do osamdeset minuta.  Putnički (regionalni) vlakovi voze na dijelu relacija i kasne od trideset do šezdeset minuta. 

Nekoliko vlakova otkazano je na području Novske, Sunje, Siska, Karlovca, Koprivnice, Virovitice, Slavonskog Broda i Vinkovaca.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 57

VIDEO

UŽIVO Ovako se slavilo u Zadru, Osijeku, Zagrebu: Jedni plesali kolo, a drugi skakali u more...
NORIJADA DILJEM HRVATSKE

UŽIVO Ovako se slavilo u Zadru, Osijeku, Zagrebu: Jedni plesali kolo, a drugi skakali u more...

Donosimo programe proslava zadnjih srednjoškolskih dana maturanata diljem Hrvatske!

VIDEO Masovna histerija nakon rezolucije o Srebrenici: Srbi su izašli na ulice u kolonama auta
NEVJEROJATNO

VIDEO Masovna histerija nakon rezolucije o Srebrenici: Srbi su izašli na ulice u kolonama auta

BEOGRAD Jučer je izglasana rezolucija o Srebrenici. Brojni građani diljem Srbije izašli na ulice i negodovali. Kralj patetike Aca Vučić mjesecima je podgrijavao atmosferu koja je nakon izglasavanje rezolucije o genocidu u Srebrenici došla do razine patološkog ludila i masovne histerije.
Žuto upozorenje za dio zemlje, vikend donosi novo nevrijeme...
VREMENSKA PROGNOZA

Žuto upozorenje za dio zemlje, vikend donosi novo nevrijeme...

Za vikend promjenljivo i nestabilno. Još u subotu česta sunčana razdolja, osobito u Dalmaciji, a u nedjelju lokalno izraženi pljuskovi praćeni grmljavinom, javlja DHMZ...